Довихвалявся… на п’ять років

Розваги 18-річного жителя Лебедина скінчились в рійвідділку міліції. Будучи добряче напідпитку, молодий чоловік вирішив по вихвалятися перед товаришем наявністю в нього зброї, пострілами якої розбив скло в житловому будинку. Свій вчинок міліціонерам пояснив просто: «Розважався…».

В дитинстві батьки 18-річного Олександра часто повторювали синові, що вихвалятися перед друзями погано, але, випивши пива, цю просту істину юнак  забув й опинився в Лебединському райвідділку міліції.

Так, до чергової частини міліції зателефонував молодий хлопець, який розповів, що декілька хвилин тому хтось стріляв з пістолета по вікнам їхнього будинку, розбивши скло на кухні. Чоловічий голос на тому кінці телефонного дроту також повідомив, що за їхньою адресою, на першому поверсі їхнього дому знаходиться бар, тож мав припущення, що це міг зробити хтось із його відвідувачів.

За вказаною адресою виїхали працівники міліції. Інформація про вистріл та припущення потерпілих підтвердилась, коли в одного з його відвідувачів правоохоронці вилучили пневматичний пістолет «СКІОР А 3000» та два магазина.  З’ясувалося,  що того вечора два товариша вирішили відпочити в барі, замовивши по 1,5 літра пива кожному. А коли алкоголь почав діяти один з друзів вирішив повихвалятися перед товаришем. «пішли на вулицю, я покажу тобі що в мене є», – розповідав хлопець міліціонерам. Так, Олександр витяг з куртки пневматичний пістолет та націлився у вікно житлового будинку. А потім зробив декілька пострілів. В результаті чого посипалось скло в одній з квартир. Але це не збентежило друзів і вони далі вирішили продовжити свій відпочинок у тому ж самому барі, де їх і затримали правоохоронці.

Лише протверезівши, вже в райвідділкуміліції, юнак зрозумів що накоїв та благав не порушувати кримінальну справу, мовляв це зі мною таке вперше, більше такого ніколи не повториться:  «То велика кількість хмільного пива говорила моїми вчинками»… казав ще: «Калічити когось на меті не мав, от тільки хотів повихвалятися перед товаришем своїм пістолетом».

Та зроблене є зроблене. Стосовно Олександра порушили кримінальну справу за ст. 296, ч. 1 КК України, найменша міра покарання якої – штраф від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а найбільша – обмеження волі на строк до п’яти років. Довихвалявся…

Марина Кльова
, СЗГ УМВС України в Сумській області
 

You may also like...