Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 23.05.2011 г.

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 022 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 164 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, одинрозбійний напад, 21 факт грабежу, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено пістолет-кулемет, три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 800 грамів вибухівки та 480 набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб. У них вилучено 5,1 кілограмнаркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто  11 267 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано шість осіб.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 86 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких  п’ять осіб загинули та 111 – травмовані.
 
У Новопсковському районі Луганської області 22 травня у будинку  знайдено мертвими з травмами голови господаря та його знайому, віком 45 та 26 років. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції затримали 55-річного іноземця, який у будинку сокирою убив потерпілих під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У Комінтернівському районі Одеської області 18 травня у ставку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 27-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 35 та 20 років, які  у будинку сокирою вбили господаря під час сварки, що виникла  після спільного вживання спиртних напоїв. Після цього зловмисники винесли тіло на околицю селища й вкинули в ставок.
 
 На околиці міста Канева Черкаської області 14 травня на території дачного кооперативу знайдено присипане землею з тілесними ушкодженнями тіло 69-річної місцевої жительки. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції  затримали 48-річного безробітного місцевого жителя, який на околиці  міста завдав смертельні тілесні ушкодження потерпілій під час раптово виниклої сварки.
 
У Цюрупинському районі Херсонської області торік було скоєно розбійний напад на місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні цього злочину працівники міліції затримали жителя міста Херсона та жителя міста Нова Каховка, віком по 41 року, обидва безробітні.
 
В Оболонському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 56-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено пістолет-кулемет та 48 набоїв до нього. Крім цього, під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі затриманого вилучено 406 набоїв до різної зброї.
 
У Зміївському районі Харківської області працівники міліції затримали 51-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 150 г вибухівки.
 
У місті Миколаєві працівники міліції затримали 22-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 600 грамів вибухівки.
 
У місті Умані Черкаської області в результаті проведення спеціальної операції працівники міліції затримали чотирьох безробітних місцевих жителів, віком 27 – 50 років. Вони впродовж минулого року займалися розповсюдженням наркотичних засобів. За місцем проживання затриманих вилучено чотири грами героїну та 105 мл ацетильованого опію.
 
У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 36-річного  безробітного киянина, у якого вилучено 76 пігулок “екстазі” та 4 г амфетаміну.
 
У Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора фермерського господарства. Він на території області реалізовував контрафактні тютюнові вироби. У правопорушника вилучено 94 тисяч пачок фальсифікованих сигарет на загальну суму 945 тисяч гривень. Слідчим відділом міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.229 «Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару» КК України.
 
У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника одного з управліньміської державної адміністрації. Він у 2009 році придбав у товариства з обмеженою відповідальністю медичне обладнання, вартість якого була завищена. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на суму 4,5 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» КК України.
 
На Полтавщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців одного з відділів райдержадміністрації. Вони торік  підробили договори на постачання продуктів харчування до закладів освіти району. Унаслідок цих дій ряду суб’єктів підприємницької діяльності було перераховано 1,8 млн. грн. бюджетних коштів. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» та ч.2 ст.366 «Службове підроблення» КК України.
 
На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора та головного бухгалтера комунального підприємства. Вони впродовж двох останніх років здійснювали скид забруднених стічних вод до водоймища, розташованого на території одного з районів. У результаті протиправних дій державі завдано збитки на загальну суму 10,3 млн. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено  кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 «Службова недбалість» КК України.
 
На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили ректора одного з університетів. Вона вимагала та отримала 40 тисяч гривень хабара від жителя міста за сприяння йому в успішному захисті дисертації та отриманні наукового ступеня. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 «Одержання хабара» КК України.

You may also like...