Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 11.06.11

Як повідомили «УК» в Департаменті зв’язків з громадськістю ВЗГ УМВС України,  упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 560 заяв про злочини. Вжитими заходами 478 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шістьрозбійних нападів, 30 фактів грабежів, сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 32 особи. У правопорушників вилучено   чотири обрізи мисливських рушниць, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 0,5 кг вибухівки та 644 набої.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб. У них вилучено 36,3 кілограма наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені у громадських місцях, до відповідальності притягнуто 19 433 особи.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких чотири особи загинули та 116– травмовані.
 
У місті Сімферополь в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 53-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 5 червня у згаданому місті на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв тілесні ушкодження 47-річному громадянину, від яких той невдовзі помер у лікарні.
 
У місті Лубни Полтавської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 49-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 10 червня на подвір’ї власного домогосподарства під час сварки на ґрунті ревнощів пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці поранив 46-річного жителя села Лубенського району зазначеної області (госпіталізовано). Зброю вилучено.
 
У Черкасах в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох іноземних громадян (1979, 1986 р.н., мета перебування іноземців в Україні з’ясовується) та 25-річного жителя одного з сіл Канівського району Черкаської області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вночі 25 травня цього року в згаданому місті на вулиці відібрали золотий ланцюжок у місцевого 24-річного жителя. Викрадене вилучено.
 
У Вінниці в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 41-річного іноземного громадянина (в Україні перебуває нелегально). Попередньо встановлено, що він увечері 8 червня в зазначеному місті на вулиці з автомобіля місцевого жителя викрав ноутбук і барсетку, у якій знаходилися 9 тис. грн. та особисті документи. Частину викраденого вилучено.
 
10 червня о 3.40 у місті Києві до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що на території одного з ринків закладено вибухівку. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 26-річний місцевий житель, без постійного місця роботи. Правопорушника затримано.
 
У селі Рівненської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 46-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він удень 3 червня на сільському кладовищі викрав металеві хрести з шести могил (вилучено).
 
У місті Золотому Первомайської міськради Луганської області на вулиці затримано 46-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, у якого вилучено 200 г вибухівки та електродетонатор.
 
Біля одного з селищ Троїцького району Луганської області затримано 22-річного іноземця (мета перебування в Україні з’ясовується), у якого вилучено 10 г героїну.
 
У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області затримано 46-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, у будинку за місцем проживання якого вилучено 29 кг макової соломки та п’ять літрів ацетильованого опію.
 
У селищі Ужгородського району Закарпатської області в результаті проведення спеціальної операції на території приватного кафе затримано трьох іноземних громадян (мета перебування іноземців в Україні з’ясовується), у яких вилучено 3 кг екстракційного опію.
 
На Миколаївщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника МНС. Він вимагав та отримав 4,5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за видачу дозвільних документів на певний вид діяльності. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комунального підприємства однієї з сільрад,  депутата сільради. Він вимагав та отримав 1 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за узгодження місця розташування торгівельного майданчика на території курорту. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
«УК»

You may also like...