Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 19.06.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 907 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 896 з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 35 фактів грабежу, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 300 г вибухівки та 75 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 5 осіб. У них вилучено 3,2 кг наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 12 805 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 15 осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 87 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 101 – травмовано.

У одному з селищ Черкаської області 18 червня затримано місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона в будинку за місцем проживання, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, заподіяла ножові поранення своєму сину. За даним фактом органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15 та ч.2 ст.115 КК України (замах на вбивство).

У місті Судак АР Крим 18 червня затримано мешканця сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він в зазначеному місті з кімнати пансіонату, де мешкає його співвітчизниця, викрав ноутбук та мобільний телефон (вилучено).

У місті Чернівці 18 червня затримано місцевого жителя та громадянина однієї з республік Кавказького регіону. Попередньо встановлено, що вони в маршрутному автобусі викрали гаманець у місцевої жительки.

У Голосіївському районі Києва 18 червня затримано громадянина однієї із середньоазіатських республік, студента вузу, у кімнаті гуртожитку якого вилучено 10 г марихуани.

В АР Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб сільськогосподарського кооперативу. Вони підробили договори оренди земельних ділянок та самовільно засіяли озимою пшеницею землі (загальна площа 500 га), чим завдали збитки пайовикам на суму понад 350 тис. гривень. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.197-1 та ч.2 ст.366 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво й службове підроблення).

У Волинській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника одного з вузів. Він вимагав та отримав 1,8 тис. грн. хабара від старости однієї з навчальних груп вказаного вузу за успішне складання іспитів студентами згаданого навчального закладу. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника сільської ради. Він у 2007 році підробив рішення сесії згаданої сільради й незаконно передав у приватну власність двом місцевим жителям земельні ділянки (загальна площа 0,38 га), чим завдав збитки державі на загальну суму 193 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю прикордонної служби. Вона отримала 200 доларів США хабара від жительки Харківської області за сприяння у перетині Державного кордону України її доньки, без дозволу батька дитини. Військовою прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони підробили акти виконаних робіт з розкорчовування старого саду (фактично роботи не проводилися), чим завдали збитки державі на суму понад 235 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

ДЗГ МВС Україини
 

You may also like...