Затримано причетних до зникнення зернових з Аграрного Фонду України на 30 млн. грн.

З Аграрного фонду України зникло майже 15 тисяч тон зерна кукурудзи. Такий приголомшливий факт виявили працівники УБОЗ УМВС України в Черкаській області.

Як повідомляє Прес-служба ГУБОЗ МВС України, в результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники викрили організовану злочинну групу, яка займалась розкраданням зерна зі складів згаданого державного фонду. До її складу входили директор, засновник, головний бухгалтер столичного ТОВ та керівник одного з підприємств Черкащини, що займається переробкою комбікормів і круп. 

Встановлено, що у липні 2010 року ТОВ уклало договір з Аграрним  фондом України про зберігання кукурудзи в орендованих складських приміщеннях переробного підприємства.

Проте, проведені перевірки показали, що зерно фонду на вказаних складах не зберігається, а службовими особами останніх виписуються фіктивні складські квитанції, які вносяться в єдиний державний реєстр. До того ж, аби приховати відсутність насіння робітники сховища перекрили пусті заввишки 15 метрів бункери дошками та насипали на них тонким шаром кукурудзу. Пояснити відсутність 15 тисяч тон зернових приблизною вартістю 30 мільйонів гривень службовці не змогли.

За матеріалами УБОЗ обласним слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 12 років позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають. Міліцією проводяться заходи по встановленню інших епізодів злочинної діяльності групи, всіх осіб, причетних до вчинення злочину, та відшкодуванню завданих збитків.
 

You may also like...