Шахрай з Донецька пропонував «вирішити» питання з правоохоронцями на Дніпропетровщині

За поданням прокуратури Дніпропетровської області 11 липня 2011 року Жовтневим районним судом обласного центру за підбурювання до дачі хабара та шахрайство громадянину О. обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Як повідомила прес-служба прокуратури  області, встановлено, що між товариством з обмеженою відповідальністю та іншим підприємством області існує юридичний спір. Одного дня до засновника ТОВ звернувся чоловік, який сказав, що є можливість вирішити цей спір на свою користь. При цьому додав, що ціна питання – 200 тис. дол. США, і це хабар для посадовців з правоохоронних органів, які нібито допоможуть у позитивному вирішенні зазначеного питання.

Але план шахрая не спрацював: засновник ТОВ, відчувши неладне, звернувся до прокуратури. 8 липня шахрая було затримано, гроші, які він привласнив, вилучено, а прокуратурою області проти нього порушено кримінальну справу (ч.4 ст.27, ч.5 ст.369, та ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України).

Виявилось, що для раніше судимого офіційно безробітного та з середньою освітою громадянина шахрайство стало професією, адже у Донецькій області за аналогічний злочин проти нього теж порушено кримінальну справу, яка наразі слухається в суді, а злочин на Дніпропетровщині він скоїв, перебуваючи на підписці про невиїзд.

dniprograd.org

You may also like...