Громадяни спіймали, а автоінспектори затримали п’яного водія…

В Чернівцях сталося ДТП, за участю п’яного водія.

На перехресті двох вулиць, збираючись перетнути дорогу за допомогою пішохідного переходу, громадянин був «знесений» автотранспортним засобом ВАЗ – 2106, разом із дорожнім знаком «Пішохідній перехід». Після цього водій автомобілю, мав на меті продовжувати рух по автомобільній дорозі, перепоною для нього стали водії, що були свідками неправомірних дій і рухались в одному напрямку з правопорушником.

Притиснувши ВАЗ-2106 до узбіччя, вони викликали швидку допомогу, що госпіталізувала 23-річного пішохода з переламаним стегном. На місце події прибув екіпаж дорожньо-патрульної служби, що патрулював у цьому районі міста. Автоінспектори, надівши на водія наручника і помістивши його в службовий автомобіль, висловили вдячність громадянам за проявлену небайдужість і принциповість у гостросюжетній ситуації.

Як з’ясувалось, винуватцем події був 31-літній мешканець села Баламутівка. Хлопець вів себе амбіційно, заперечував причетність до всього, що сталось, а на питання слідчого, чи він часом не вживав спиртного, відповів, мовляв, «спортсмени не п’ють»… Втім, експертиза довела наявність в крові «баламутівського спортсмена» алкоголю, що дало підстави відкрити кримінальну справу і помістити водія в ізолятор тимчасового тримання.

Як зазначають працівники ДАІ, подібні випадки є особливими, адже громадянин прирік себе на відповідальність відразу за двома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення, які визначають покарання за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та втечу з місця дорожньо-транспортної пригоди. Крім того, молодикові загрожує відповідальність за  двома статтями Кримінального кодексу — частиною 1 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) , та частиною 1 статті 135 (Залишення в небезпеці).

Упродовж  цього року в Чернівецькій області правоохоронцями було затримано 3782 водіїв, які перебували за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

УЗГ МВС України
(за матеріалами УДАІ УМВС України в Чернівецькій області)

You may also like...