Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 27.07.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 9483 заявипро злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 300 г вибухівки та 358 набоїв.

 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи. Вилучено 15,2 кгнаркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  сім осіб загинули та 143  травмовано.
 
У місті Маріуполі Донецької області 20 липня на вулиці було знайдено в непритомному стані 76-річного місцевого жителя, пенсіонера, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 19 липня на вулиці згаданого міста під час раптово виниклої сварки завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому.
 
У місті Шахтарську Донецької області 25 липня у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням живота 55-річного безробітного. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 59-річного місцевого жителя, пенсіонера. Попередньо встановлено, що він увечері 25 липня в згаданому місті в будинку потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв убив ножем господаря.
 
У Ніжинському районі Чернігівської області 25 липня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвою з ознаками удушення 45-річну безробітну. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 23 липня на подвір’ї потерпілої, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки задушив господарку.
 
У Великоберезнянському районі Закарпатської області 26 липня на вулиці 26-річний безробітний місцевий житель під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці поранив у ногу 24-річного безробітного місцевого жителя (госпіталізовано). Зловмисника затримано. Зброю вилучено.
 
У місті Первомайську Луганської області 16 липня повідомлялося про зґвалтування семирічної дівчинки у покинутому будинку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину працівники міліції затримали 19-річного безробітного місцевого жителя.
 
У місті Севастополі в результаті реалізації оперативної інформації працівники міліції затримали 30-річну безробітну жительку міста Краматорська Донецької області. Попередньо встановлено, що вона намагалася вивезти за кордон, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, 23-річну безробітну місцеву жительку.
 
У Лановецькому районі Тернопільської області під час проведення санкціонованого обшуку в будинку 43-річного безробітного, раніше судимого працівники міліції вилучили 300 грамів вибухівки та 10 набоїв калібру 7,62 мм.
 
У місті Дніпропетровську працівники міліції затримали 42-річного безробітного, у квартирі за місцем проживання якого працівники міліції вилучили 12 кілограмів марихуани.
 
У Харківській області 25 липня о 21.45 на станції Козача Лопань Південної залізниці у вагоні поїзда закордонним сполученням правоохоронці затримали 23-річну громадянку однієї з сусідніх держав, у якої вилучили 1,5 грама гашишу.
 
 
В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб Одеської міськради. Вони в 2005 році уклали з товариством з обмеженою відповідальністю договір оренди цілісного майнового комплексу, що знаходиться в комунальній власності територіальної громади, при цьому на користь вказаного товариства занизили суму орендної плати. У результаті протиправних дій місцевому бюджету завдано збитків на суму 2,2 мільйона гривень. Прокуратурою міста Одеси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.
 
У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб однієї з сільрад Глибоцького району згаданої області. Вони в 2005 році незаконно передали у власність 10 громадянам земельні ділянки загальною площею 13,8 га для ведення особистого сільського господарства. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитків на суму понад 832 тисячі гривень. Прокуратурою зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.
 

You may also like...