Одеські міліціонери викрили онлайн-порностудію

У червні місяці цього року до відділу по боротьбі зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в Одеській області надійшла оперативна інформація про те, що дві дівчини за допомогою веб-камер через мережу Інтренет на кількох сайтах займаються розповсюдженням продукції порнографічного характеру.

Правоохоронці почали перевіряти та відпрацьовувати отриману інформацію та встановили, що факт має місце і дані особи обґрунтовано підозрюються у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст. 301 КК України.

У подальшому правоохоронці провели оперативні закупівлі продукції, яку дівчата розповсюджували через мережу Інтернет. Отримавши продукцію, було проведено експертизу, яка підтвердила, що розповсюджувана відеопродукція містить елементи порнографії.

За цим фактом слідчим відділом одеського міського управління ГУМВС України в Одеській області порушено кримінальну справу за ознаками ч.2 ст.301 «Ввезення, виготовлення, збут розповсюдження порнографічних предметів» КК України.

14 липня від Приморського суду міста Одеси була отримана санкція на проведення обшуку будинку, де розповсюджується порнопродукція.

Так, 26 липня в ході проведення ошуку будинку співробітниками Одеського міського відділу по боротьбі зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми викрито та затримано злочинну групу осіб, яка спеціалізувалася на виготовленні, збуті і розповсюдженні порнографічної продукції через всесвітню комп’ютерну мережу Інтернет.

До складу злочинної групи входило троє громадян однієї з сусідніх держав, віком 25-26 років, які організували та забезпечували діяльність порностудії та чотири дівчини, віком від 18 до 23 років. Зловмисники за допомогою комп’ютерної техніки, відеокамер та мережі Інтернет в режимі «online» займалися безпосереднім розповсюдженням продукції порнографічного характеру.При проведенні оперативно-розшукових заходів співробітниками міліції було встановлено, що молодики за допомогою мережі Інтернет, через сайт знайомств знайшли чотирьох привабливих одеситок, яким розповіли про умови роботи, запропонувавши при цьому їм «легкі» гроші. Розповсюдження «приватних порно-шоу» відбувалося упродовж чотирьох місяців в орендованому будинку в місті Одеса.

У результаті обшуку правоохоронці вилучили усе технічне обладнання, а саме: системні блоки, монітори, веб-камери, сервер, кредитні картки та договір на підключення до мережі Інтернет.

 

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

 

You may also like...