Наиболее резонансные преступления и происшествия в Украине на 24.08.2011

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8771 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано21 особу. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 600 г вибухівки, два електродетонатори та 215набоїв.

 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 9 осіб. Вилучено 16,7 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 116 дорожньо-транспортних пригод, в яких 11 осіб загинули та 145 – травмовані.
 
На Херсонщині 23 серпня на території бази відпочинку “Чайка-1” було знайдено мертву жінку з тілесними ушкодженнями. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 23-річного робітника вказаної бази та 17-річного учня місцевої школи. Попередньо встановлено, що вночі 22 серпня під час зґвалтування на території згаданої бази вони заподіяли потерпілій смертельні тілесні ушкодження.
 
У Донецькій області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного місцевого жителя без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що увечері 22 серпня під час сварки з місцевим жителем після спільного вживання спиртних напоїв він ножем вбив останнього. (про знайдення тіла повідомлялося 23 серпня).
 
В Обухівському районі Київської області 23 серпня було знайдено мертвою жінку з ознаками удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 31-річного місцевого жителя без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що увечері 19 серпня на вулиці одного з районних селищ під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв він задушив потерпілу.
 
На Донеччині в результаті проведення спеціальної операції затримано 51-річну місцеву жительку без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що на ґрунті неприязних відносин, за грошову винагороду в сумі 2 тис. грн. вона замовила вбивство співмешканки свого 27-річного сина.
 
В одному з районів міста Києва 22 серпня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 21-річних іноземних громадян. Попередньо встановлено, що вночі 21 серпня на вулиці вказаного міста під загрозою ножа вони заволоділи автомобілем “Шевроле” 34-річного місцевого жителя без постійного місця роботи. Автомобіль знайдено.
 
В АР Крим 23 серпня у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 21-річного громадянина сусідньої держави (в Україні перебуває в гостях). Попередньо встановлено, що він в одному з селищ Сакського району, разом з невстановленою особою, заподіяли тілесні ушкодження 36-річному місцевому жителю без постійного місця роботи, й заволоділи його автомобілем ВАЗ. Автомобіль знайдено. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасника злочину.
 
В Одеській області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 22-річного чоловіка без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що уночі 19 серпня в одному з міст області він з хуліганських спонукань пошкодив пам’ятники на чотирьох могилах на місцевому кладовищі.
 
В Запоріжжі 23 серпня було здійснено неправдиве повідомлення щодо закладення вибухівки в приміщеннях Шевченківського райвідділу Запорізького міськуправління УМВС України в Запорізькій області та ізоляторі тимчасового тримання зазначеного міськуправління. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення з хуліганських спонукань зробив 57-річний місцевий житель без постійного місця роботи, раніше судимий. Правопорушника затримано.
 
На Харківщині 23 серпня між 48-річним місцевим жителем без постійного місця роботи і 31-річним ті 23-річними представниками громадської організації виникла сварка, яка переросла в бійку. Під час бійки місцевий житель пострілами із власного зареєстрованого спецзасобу       “Форт-12Р”, призначеного для стрільби гумовими кулями, поранив опонентів, а останні, в свою чергу, заподіяли йому тілесні ушкодження (наразі госпіталізовано). За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.296 КК України (хуліганство).
 
На Донеччині затримано 35-річного місцевого жителя без постійного місця роботи, у якого вилучено 300 г вибухівки.
 
У Луганській області затримано 56-річного місцевого жителя без постійного місця роботи. У будинку за місцем чоловіка було вилучено 300 г вибухівки та два електродетонатори.
 
На Харківщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного сільськогосподарського підприємства. Вони в минулому році самовільно засіяли земельні ділянки (загальна площа понад 500 га) однієї з сільрад, у результаті чого було пошкоджено родючий шар ґрунту, чим завдали збитків державі на суму понад 488 тис. гривень. Слідчими органами внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1ст.197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).
 
У Запорізькій області затримано 31-річного громадянина іноземної держави (мета перебування в Україні з’ясовується), у якого вилучено 1 мл ацетильованого опію.
 
 
В АР Крим 23 серпня було затримано 34-річного іноземного громадянина (в Україні перебуває на відпочинку), у якого вилучено 27 фальшивих купюр номіналом 100 доларів США. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).
 
В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника державної екологічної інспекції. Він вимагав та отримав 8 тис. грн. хабара від приватного підприємця за непритягнення останнього до адміністративної відповідальності за виявлені порушення в його підприємницькій діяльності. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).
 
В Запорізькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жителя міста Мелітополя. За місцем проживання чоловік організував підпільний цех з виготовлення фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції й реалізовував її на території вказаного міста. У правопорушника вилучено 245 літрів спирту, виробниче обладнання та 10 тис. підроблених марок акцизного збору. Слідчим відділом Мелітопольського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів)
 
На Буковині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили  головного бухгалтера одного з товариств з обмеженою відповідальністю. В минулому році затримана вносила неправдиві відомості до бухгалтерських документів, унаслідок чого до державного бюджету не надійшло обов’язкових платежів на суму понад 2,3 млн. гривень. Бухгалтера затримано. Слідчим управлінням зазначеного УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 

You may also like...