Крадії вивели з ладу водну підстанцію

У Калуському районі на Івано-Франківщині розпочато розслідування кримінальної справи, порушеної стосовно п’ятьох місцевих жителів, які заподіяли чималих збитків комунальному товариству. Протягом літнього періоду підстанція, що постачає та нагріває воду, тимчасово не працювала – цим і скористалися зловмисники. Крадії проникали у приміщення підстанції і зрізали мідний та алюмінієвий кабелі, на об’єкті була відсутня охорона, тому справа була не з важких.

Як встановлено в ході досудового слідства, на території підприємства шукачі металобрухту побували не одноразово, зрозуміло, що після кожних таких нічних відвідин кількість кабелю зменшувалася. Таким чином злодії розукомплектували механізм, пристосований для подачі та нагріву води, а водну підстанцію було виведено з ладу…

Викрадений кабель співучасники скоєння злочинів здавали на пункти приймання металобрухту. Виручені гроші витрачали на власні потреби. Але отримані крадіями кошти –дещиця порівняно зі збитками, яких зазнало комунальне підприємство. За попередніми підрахунками, сума заподіяних злочинами збитків внаслідок крадіжок сягає 34 тисяч гривень.

Трьох фігурантів кримінальної справи заарештовано, а двом обрано міру запобіжного заходу – підписка про невиїзд. Затримані особи притягуються до кримінальної відповідальності за ознаками злочинів, передбачених ч.3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Варто зазначити, що за скоєні кримінально-карані діяння учасникам злочинної оборудки «світить» покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Ольга Коваленко, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

You may also like...