Двом міліціонерам світить до 10 років за побиття затриманного

Прокуратурою Святошинського району столиці направлено до суду кримінальну справу стосовно двох працівників міліції, які обвинувачуються у перевищені службових повноважень, нанесені тяжких тілесних ушкоджень громадянину та у службовому підроблені (ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 121 та ч. 1 ст. 366 КК України).

Як повідомила УК Прес-служба Прокуратури міста Києва, досудовим слідством встановлено, що 24 квітня 2011 року двоє дільничних інспекторів міліції Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві здійснили незаконне затримання та доставлення потерпілого до дільничного пункту міліції, де завдали йому тілесних ушкоджень.

В результаті отримання тяжких тілесних ушкоджень потерпілий не міг рухатися самостійно та залишився поблизу дільничного пункту міліції, до якого викликали швидку пересічні люди. Після медичного огляду постраждалий був госпіталізований.

Щоб уникнути відповідальності, міліціонери склали протокол про вилучення у потерпілого речовини рослинного походження зеленого кольору, до якого також внесли неправдиві відомості про непокору працівникам міліції.

26 квітня 2011 р. правоохоронців було затримано та обрано судом запобіжний захід – тримання під вартою.

Санкціями вказаних статей Кримінальним кодексом України передбачено максимальне покарання до десяти років позбавлення волі.

УК

You may also like...