Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 19.09.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ УМВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 168 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано п’ять осіб. У правопорушників вилучено два пістолети та 265 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб. Вилучено 46,5 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 118 дорожньо-транспортних пригод, у яких 11осіб загинули та 142 – травмовані.
 
У місті Ялта Автономної Республіки Крим 18 серпня на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями невідомого чоловіка. Вжитими заходами його особу встановлено. Ним виявився безробітний 28-річний житель одного з сіл Новотроїцького району Херсонської області. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано 35-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він увечері 17 серпня на вулиці зазначеного міста під час раптово виниклої сварки ножем убив потерпілого.
 
У місті Дніпропетровську 30 серпня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 72-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано безробітного 24-річного жителя одного з селищ П’ятихатського району Дніпропетровської області. Попередньо встановлено, що він уранці 29 серпня у квартирі потерпілої під час раптово виниклої сварки ножем убив господарку.
 
В одному з селищ Луганської області 17 вересня до міліції звернулася 57-річна жителька зазначеної області, яка заявила, що впродовж останнього місяця на місцевому кладовищі невідомий викрав металеві фрагменти з трьох могил. В результаті оперативно-розшукових заходів затримано безробітних 25-и та 27-и річних місцевих жителів. Попередньо встановлено, що саме вони викрали металеві фрагменти з трьох могил. Викрадене вилучено.
 
У місті Миколаєві затримано 26-річного безробітного, у будинку якого вилучено пістолет ТТ, пістолет іноземного виробництва та 199 набоїв до різної зброї.
 
У місті Кременчуці Полтавської області затримано раніше судимого 22-річного безробітного, у будинку якого вилучено 20 кг канабісу.
 
У місті Києві працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох місцевих жителів. Вони впродовж двох останніх років, використовуючи реквізити, печатку та документи товариства з обмеженою відповідальністю, шахрайським шляхом заволоділи 2,9 млн. грн. 48-річного громадянина сусідньої країни. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
 
На Закарпаттіпрацівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб Хустського міського відділу земельних ресурсів. Вони в 2008 році підробили проект землеустрою й незаконно передали в приватну власність жителю міста Хуста земельну ділянку площею 0,15 га, чим завдали збитків державі на суму майже 139 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 
В Одеській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника одного з відділів департаменту комунальної власності Одеської міської ради. Він вимагав та отримав 7 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння у наданні йому в оренду нежитлового приміщення. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.
 
На Сумщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з управлінь Охтирської міської ради, депутата зазначеної міськради. Він вимагав та отримав 850 доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння йому в перемозі на конкурсі з придбання нежитлового приміщення. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.
 
УК

You may also like...