Дизайнерські здібності шахрая по достоїнству «оцінили» міліціонери

Схема, за якою діяв аферист, була досить простою, але при цьому ефективною. На своєму будинку чоловік розмістив оголошення, в якому пропонував послуги з виготовлення та дизайну меблів. Крім того, кожному клієнту, який зробить покупку на суму більше 2 тис. грн., дизайнер обіцяв у подарунок журнальний столик. Результат не змусив себе чекати: до майстра почали звертатися люди.

В одному з випадків він взяв у місцевої мешканки передплату в сумі 1тис. грн. на виготовлення кухонної стінки. Через деякий час попросив у неї ще 1тис. 250 грн. Заволодівши грошима довірливої жінки, він витратив їх на свої потреби.

В іншому випадку, в одному з меблевих магазинів, отримавши від чергового клієнта гроші, «бізнесмен» замовив на своє ім’я дві стільниці. Через деякий час оформив накладну на відмову від товару та привласнив собі гроші, призначені для покупки стільниць, спричинивши замовнику збиток у 1тис.550 грн. Ошукав він і сусіда, який замовив у нього міжкімнатні двері та заплатив 100-відсоткову передплату у 1тис.600 грн.

Не дочекавшись нових меблів, клієнти почали звертатися до міліції. Співробітники Центрального райвідділу міліції затримали винахідливого бізнесмена. З’ясувалося, що жертвою шахрая стала навіть його співмешканка. Під приводом ремонту, чоловік виніс з її будинку комп’ютер.

За усіма фактами шахрайств слідчим відділенням Центрального РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області порушено кримінальну справу за ч. 2. ст.190 (шахрайство) КК України. Санкція даної статті передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років.

Тетяна Лисецька, ГЗГ ММУ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...