Скеровано до суду кримінальну справу за фактом незаконного виділення квартир у столиці

Слідчим відділом прокуратури міста закінчено розслідування та  направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням трьох колишніх службових осіб Голосіївської районної у м. Києві держаної адміністрації та п’яти інших громадян, які обвинувачуються у вчиненні ряду корупційних злочинів, хабарництві, службовому підробленні, шахрайстві, підробці документів та ін.( ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 368, ч. 4 ст. 190, ч.ч.2, 3 ст. 358 КК України).

Як повідомили УК в прес-службі Прокуратури міста Києва, у ході слідства встановлено, що працівники Голосіївської у м. Києві РДА, зловживаючи службовим становищем, протиправно, всупереч житловому законодавства надали 6 квартир у Києві, особам, які не мали законних підстав на отримання житла. Окрім того, одним із керівників зазначеної установи одержав хабара та вчинив замах на одержання іншого хабара у загальній  сумі 3 тис. дол. США за вирішення питання щодо прийняття ряду осіб на квартирний облік.

Також, притягнуті до кримінальної відповідальності п’ять осіб, які шляхом шахрайства та підроблення документів (медичних висновків, довідок про склад сім’ї тощо), що подавалися до відділу обліку та розподілу житлової площі Голосіївської у м. Києві РДА, заволоділи трьома квартирами у столиці.   

Органами досудового слідства на майно обвинувачених накладено арешт та вжито заходів щодо запобігання неправомірного відчуження незаконно отриманих квартир.

УК

You may also like...