Інформація ДАІ м. Києва на 05.10.2011

За 04 жовтня 2011 року співробітниками ДАІ виявлено 596 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 218; створення аварійної ситуації – 2, правил проїзду перехресть – 25, порушення ПДР пішоходами – 15 .

За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за минулу добу виявлено 38 порушень. З початку року за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 3777 рішень, у 2224 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За добу зареєстровано 4 ДТП в яких 1 особа загинула та 3 отримали травми.
 
Скоєне незаконне заволодіння транспортним засобом: Святошинський р-н а/м «Тойота Камери», чорний, д.н.з. АА2510СВ.
Натомість виявлено мотоцикл, що знаходився у розшуку, а саме: «Ямаха».
 
Інспекторами ДПС ДАІ  виявлено затримано водія автомобіля «МАН», який перевозив вантаж (МАФ) без відповідних документів; водіїв автомобілів марки «Мерседес», які перевозили медичні препарати та м’ясо птиці без відповідних документів. Чоловіків доставлено до райуправління міліції. За минулу добу до райуправлінь міліції за крадіжку доставлено 1 особа, навмисне пошкодження майна – 2, хуліганство -1.
 
Майже щодня складаються протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення ПДР пропонують хабара працівникам ДАІ. Так з початку року задокументовано 223 спроби дачі хабара, у 7-ми випадках були порушені кримінальні справи. Наразі, районними прокуратурами міста розглядаються 16 відповідних справ.
 
ДАІ нагадує, що в столиці лише за 30 хвилин можна обміняти старе посвідчення водія на нове. Як відомо, Кабінет міністрів України вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія і допуску громадян до керування транспортними засобами. Це дозволило спростити порядок обміну посвідчень водія та поліпшити процес обслуговування громадян. Начальник ДАІ Києва Анатолій Курінний зазначив, що згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 922 від 31 серпня 2011 року, порядок видачі посвідчення водія істотно спростився. Водієві достатньо надати паспорт, картку водія та медичну довідку і за 20 хвилин він отримає новеньке водійське посвідчення. Крім того, зменшено вартість зазначених послуг. На сьогодні в столиці вона складає 310 гривень, раніше було 460. 
Також Державтоінспекція інформує, що з 19 вересня 2011 р запроваджено механізм спрощеного оформлення дорожньо-транспортних пригод з незначними наслідками, шляхом складання повідомлення про ДТП «Європрпотокол». Згідно його положень, учасники ДТП мають право його оформити без участі працівників ДАІ шляхом спільного заповнення та підписання Європротоколу.

В Шевченківському районі продовжуються здійснюватись ремонтні роботи пов’язані з реконструкцією теплової мережі (згідно розпорядження КМДА №1515 від 25.08.11). Тому, по вулиці Довнар-Запольського (між вулицями Дегтярівською та В.Василевської) тимчасово заборонений рух всіма видами транспорту (виняток автомобілі спеціального призначення).
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.

You may also like...