Прокуратурою столиці встановлено, хто «з’їдає дитячі гроші»

Питання організації харчування дітей в навчальних закладах міста перебуває під постійним наглядом органів прокуратури міста Києва, у т.ч. і  дотримання бюджетного законодавства в даній сфері, оскільки повноцінне та раціональне харчування дітей є запорукою їхнього здоров’я. 

Прокурорські перевірки засвідчили такі випадки, коли кошти, які виділяються для харчування дітей, використовуються не для забезпечення потреб дітей, а для задоволення власних інтересів посадовців.

Так, посадові особи управління освіти Дніпровського району столиці, зловживаючи службовим становищем, незаконно збільшили видатки на суму понад 700 тис. грн. на закупівлю продуктів харчування шляхом внесення неправдивої інформації до тендерної документації. За вказаним фактом прокуратурою району було порушено кримінальну справу, яка вже розглядається в суді.

Незважаючи на те, що згідно із законодавством постачальники послуг з організації харчування дітей звільняються від сплати ПДВ, службові Дарницького та Печерського управління освіти незаконного перераховували бюджетні кошти суб’єктам господарювання для сплати даного виду податку на загальну суму майже 1,8 млн. грн. Прокурорами районів за фактом службової недбалості порушено кримінальні справи стосовно посадових осіб районних управлінь освіти. Досудове слідство триває.

Безпрецедентно цинічним є той факт, що підприємці з метою збагачення зневажають інтересами дітей та постачають до навчальних закладів продукти харчування, що становлять загрозу здоров’ю маленьких мешканців столиці.  

Так, одним із організаторів дитячого харчування в Деснянському районі до навчальних закладів постачалися овочі з значним перевищенням вмісту цинку та тяжких металів. Прокуратурою району відносно підприємця порушено кримінальну справу за фактом реалізації недоброякісної продукції.

Прес-служба Прокуратури міста Києва

You may also like...