Інформація ДАІ м. Києва

Як повідомили «УК» в Департаменті зв’язків з громадськістю ДАІ м. Києва, за 26 жовтня 2011 року співробітниками ДАІ було виявлено 608 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 213; створення аварійної ситуації – 3, порушення ПДР пішоходами -22.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 43 порушення. З початку року за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 4092 рішення, у 2361 випадку – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.
 
За добу зареєстровано 5 ДТП в яких 1 особа загинула та 4 людей отримали травми.Незаконне заволодіння автотранспортом: Дарницький район а/м «ВАЗ-21065», синій, 2001 р.в., д/н 52293ЕВ; Дніпровський район мотоцикл «ЯВА350»», синій, 1983 р.в., номерний знак 2492ПОБ; Оболонський район  а/м «Ford Scorpio», синій, 1987 р.в., д/н АА3319 ІО; Солом’янський район а/м «Toyota RAV4,», чорний, 2006 р.в., д/н АА5722ВК. Прийняті міри розшуку.
 
Натомість працівниками міліції  за минулу добу затримано сім громадян, які скоїли  чотири незаконних заволодіння автомобілями. Зокрема, інспекторами ДАІ в ході проведення оперативно-розшукових заходів, за «гарячим слідом» виявлено два автомобіля «ВАЗ-2107» та «ВАЗ-21011», якими незаконно заволоділи у Солом’янському районі. Затриманих громадян доставлено до райуправлінь міліції.
 
Крім того, за добу до райуправлінь міліції за незаконне зберігання та перевезення наркотичних речовин доставлено 2 особи, за шахрайство-1, перевезення вантажу без відповідних документів  – 2, хуліганство – 1.
 
Варто знати! Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. Так, з початку року задокументовано 243 спроби дачі хабара. По цим фактам порушено 7 кримінальних справ. Наразі, районними прокуратурами столиці розглядаються 25 відповідних справ. Тільки за останню добу виявлено та затримано двох водіїв, які за не складання адміністративного протоколу пропонували хабарі в сумі 200 та 100 гривень. Чоловіків доставлено до райуправлінь міліції.
 
Зверніть увагу!
Наразі тривають канікули. В період осіннього відпочинку більшість дітей проводить час на дитячих майданчиках та вулицях міста.
Працівники державної автомобільної інспекції звертаються до водіїв транспортних засобів, з проханням бути уважними та обережними під час керування автомобілем, не забувати, що на вулицях діти. Дотримуйтесь правил дорожнього руху, не перевищуйте швидкість. Ваша неуважність може коштувати дитині життя.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії  483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.
 
«УК»
 

You may also like...