Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 13.12.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 265заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано чотири особи. У правопорушників вилученообріз мисливської рушниці, гранату та 25набоїв.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб. Вилучено 12,7 кгнаркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортну пригоду, у яких 14 осіб загинули та 109 – травмовані.
 
У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали безробітного 19-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 8 грудня в згаданому місті в недобудованому будинку під час сварки на ґрунті неповернення господарем оселі грошового боргу вбив сокирою 54-річного чоловіка та його 50-річну співмешканку.
 
У селі Буймирі Житомирської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він минулої ночі в зазначеному селі, шляхом пошкодження вікна, проник до приватного магазину й викрав 1 тис. грн. виручки та продукти харчування. Викрадене вилучено.
 
У Ямпільському районі Сумської області на пункті пропуску “Хутір Михайлівський” через Державний кордон України працівники міліції затримали 37-річного іноземного громадянина, у якого вилучено 3 кг марихуани.
 
На Тернопільщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили групу службових осіб управління житлово-комунального господарства. Вони в минулому році під час ремонту та реконструкції об’єктів житлово-комунальної сфери області підписували акти виконаних комунальним виробничим підприємством, товариствами з обмеженою відповідальністю та приватним підприємством робіт, обсяг та вартість яких були завищені. У результаті цього правопорушники привласнили 100 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (Службове підроблення) КК України.
 
В АР Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову райдержадміністрації. Вона в 2007-2008 роках незаконно передала в приватну власність дев’ять земельних ділянок загальною площею понад 18 га, які розташовані в прибережно-захисній смузі водного фонду України. У результаті протиправних дій правопорушниці державі завдано збитків на загальну суму майже 4 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
У місті Одесі працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділення комплектування одного з військових комісаріатів. Вона отримала неправомірну вигоду в якості грошової винагороди в сумі 500 доларів США від місцевого жителя за оформлення відстрочки від призову на військову строкову службу. Приморським районним судом розглянуто адміністративний протокол, складений військовою прокуратурою Одеського гарнізону. Зловмисницю притягнуто до адміністративної відповідальності, у вигляді штрафу в сумі 2,5 тис. гривень.
 
УК

You may also like...