«Вибухонебезпечна справа» направлена до суду

Як повідомили «УК» в Прес-службі ГУБОЗ МВС України, до суду спрямовано кримінальну справу стосовно учасників  організованого злочинного угруповання, які упродовж 2010-2011р.р. на території Донецької області організували мережу збуту бойових припасів та вибухівки.

Як повідомив начальник УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області Олексій Дікій, цей кримінальний бізнес очолював 40-річний раніше неодноразово судимий уродженець м. Краматорська. До справи він залучив ще двох мешканців міста – 53-річного чоловіка та 48-річну жінку. Ця трійця працювала дуже потужно. За допомогою професійних ґрунтових металодетекторів зловмисники займалися пошуком зброї та вибухівки  в місцях бойових дій часів Великої Вітчизняної війни на території лісів Слов’янського та Краснолиманського районів ( Донецька область).

Зі  знайдених боєприпасів    організатор  «добував»    вибухові речовини, які у подальшому  члени його «команди» реалізовували бажаючим.  Донецькі  убозівці  припинили цей  злочинний  конвеєр.

Під час обшуку за місцем мешкання лідера групи було виявлено та вилучено 3 мінометні міни,  4 артилерійських снаряда,  7 гранат. У ході роботи по цій справі працівникам обласного УБОЗ вдалося вивести  з незаконного обігу понад 11 кілограмів тротилу. Важко уявити яку небезпеку ніс цей арсенал для пересічних громадян…

Наразі  кримінальну справу, порушену  відносно учасників ОЗГ  за ч.1 ст. 263  КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами),  направлено до суду. Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі  на строк до п’яти років.

«УК»

 

You may also like...