Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 12.01.2012

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 265 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 г вибухівки та 412 набоїв.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 17 осіб. Вилучено 10 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 56 дорожньо-транспортних пригод, в яких 12 осіб загинули та 71 – травмовано.
 
У місті Красному Лучі Луганської області 9 січня на території міського ринку в приміщенні торговельного павільйону було знайдено в непритомному стані з травмою голови 21-річну місцеву жительку, продавця вказаного павільйону, яка невдовзі в лікарні померла. В результаті оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 9 січня в зазначеному місті в приміщенні приватного торговельного павільйону під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій.
 
У місті Донецьку 30 грудня минулого року по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні адміністративної будівлі одного з відкритих акціонерних товариств закладено вибухівку. Проведеним обстеженням вибухонебезпечних предметів не виявлено. Евакуація не проводилась. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 53-річний безробітний житель цього ж міста.
 
У місті Дніпропетровську 10 січня до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні вокзалу залізничної станції Дніпропетровськ закладено вибухівку. На час проведення обстеження із зазначеного приміщення було евакуйовано близько 150 пасажирів та обслуговуючого персоналу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 31-річний безробітноий житель міста Вознесенська Миколаївської області.
 
У Володимир-Волинському районі Волинської області 11 січня при перетинанні Державного кордону України затримано24-річного громадянина Республіки Польщі, у якого вилучено 500 г амфетаміну.
 
У Святошинському районі міста Києва на вулиці затримано 33-річного безробітного киянина, у якого вилучено 3 г кокаїну.
 
В Автономній Республіці Крим за матеріалами управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України стосовно начальника комунального підприємства однієї з сільрад регіону. Він вимагав 3 тис. доларів США хабара від жителя одного з сіл села Сімферопольського району за надання йому в оренду торговельного кіоску. Посадовця затримано під час отримання частини хабара в сумі 10 тис. гривень.
 
На Вінниччині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця однієї з Вінницьких обласних організацій. Він вимагав та отримав 1,6 млн. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння йому в придбанні недобудованої будівлі зазначеної організації та земельної ділянки площею 6 га у місті Хмільник. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.368-3 (комерційний підкуп службової особи, юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України.
 
На Івано-Франківщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця Надвірнянської райдежадміністрації. Він у 2009 році підписав фіктивні акти виконаних робіт з відновлення берегів річок (фактично роботи не проводилися), чим завдав збитків державі на суму 354 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
У Тернопільській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міськради. Вони в 2010 році, без проведення тендеру, уклали договір підряду з одним із ТОВ на проведення будівельно-монтажних робіт з реконструкції стадіону в згаданому місті та незаконно перерахували зазначеному товариству 3,4 млн. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.
 
УК

You may also like...