Сімейна сварка з трагічним кінцем

Як повідомила «УК» Тетяна Меняйло, співробітник СЗГ Шосткинського МВ УМВС України в Сумський області, трагічний випадок стався на Різдво в м.Шостка під час вживання спиртних напоїв. Там, сімейна сварка між подружжям закінчилась загибеллю 38-річної жінки та ув’язненням 40-річного чоловіка. Затриманий міліціонерам розповів, що за допомогою кулаків та стусанів він пояснював дружині про ганебність жіночого алкоголізму…

Звістка про загибель молодої жінки на ім’я Олена у власній квартирі надійшла до чергової частини міськвідділу від доньки померлої. На місце події одразу виїхали правоохоронці. І, коли зайшли в зазначену квартиру, в кімнаті окрім сп’янілого цивільного чоловіка та зарюмсаної дівчини на підлозі лежала жінка.

Про те що сталось в той день, правоохоронцям розповіла донька загиблої. «Додому я повернулась пізно ввечері. На кухні  лежала непритомна матір, а поряд сидів вітчим та робив їй штучне дихання. Він мені сказав, що мамі стало погано, тому вона впала, а ще попросив якомога скоріше викликати «швидку», – розповідала дівчина. Лікарі приїхали через кілька хвилин, але Олена вже не дихала. Як встановили судмедекспери, потерпіла померла від крововиливу в головний мозок. До того ж зазначили, що в загиблої зламані 6 ребер.

Так, почалась кропітка робота міліціонерів по встановленню обставин загибелі молодої жінки. І, як з’ясували потім правоохоронці, все розпочиналось зі спиртного…

Того вечора в гості до жінки завітав її батько. Чоловік вирішив, що найкращим подарунком для Олени – пляшка горілки. Господиня, як старанна господарка накрила стіл. Так, всі втрьох розпочали святкування: Олена, її батько та цивільний чоловік. Алкоголь скінчився скоро, не затрималось на столі і виставлене господинею вино.

За словами чоловіка, він того вечора пив мало, пояснюючи поганим самопочуттям, а от Олена зі своїм батьком «відривались» по повній… Від великої кількості випитого, останній заснув прямо за столом, тож, подружжя вирішило відправити батька жінки додому. Після чого почались непорозуміння. Олена хотіла продовжити святкування, а її співмешканець був проти. В знак протесту чоловік вирішив застосувати силу. Так, він почав бити свою кохану головою об стіну, при цьому повчаючи її, мовляв «Хватить тобі вже пити».

Та жінка була вперта і до «порад» коханого не прислухалась – пішла до найближчого магазину та купила собі ще випити.

Що відбувалось потім затриманий пам’ятає погано, адже процес «виховання» тривав під час вживання спиртного. Чоловік то пив з дружиною, то знову бив її. Це продовжувалось до тих пір, поки Олена не впала з табуретки і більше не підвелась. За його словами, він зовсім не хотів щоб так сталось, і, коли зрозумів, що накоїв, намагався врятувати Олени. Проте, всі спроби виявились марними.

Сьогодні він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання та щиро жаліє про скоєне: «Разом ми прожили тільки рік. Я так сильно її кохав, і якби не горілка, цього б ніколи не сталось…», – жаліється він правоохоронцям.

Проте, за словами Олександра Ємельяненка, начальника Шосткинської міліції, такі явища в сучасних сім’ях не рідкість: «Правоохоронці постійно намагаються попередити такі трагічні наслідки за допомогою профілактичних заходів: подібні сім’ї обов’язково перебувають в нас на обліку, з ними часто проводять профілактичні бесіди, а якщо це не допомагає, застосовуємо більш жорсткі міри».

За фактом спричинення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть постраждалої, слідчі порушили кримінальну справу за ст. 121 ч.2 КК України. За скоєне чоловіку загрожує 10-річне ув’язнення. Так, різдвяна ніч для Олени стала фатальною…

УК

You may also like...