Інформація ДАІ м. Києва на 23.01.2012

Як повідомили «УК» у Відділі зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва, за 21-22 січня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 829 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 106; порушення правил проїзду перехресть – 42, створення аварійної ситуації – 3, порушення ПДР пішоходами -29.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за  вихідні виявлено 72 порушення. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 110 рішень, у 54 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За вихідні дні зареєстровано 9 ДТП в яких 2 особи загинули та 17 отримали травми.

Столична ДАІ застерігає – на дорогах ожеледиця!

За інформацією Гідрометцентру, на території Києва найближчими днями і далі очікуються опади у вигляді снігу,  хуртовини, ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Всі ці чинники значно ускладнюють умови для руху транспортних засобів і можуть спричинити виникнення аварійних ситуацій і ДТП. В зв’язку з цим, Державтоінспекція вкотре нагадує водіям про необхідність неухильного дотримання Правил дорожнього руху. В умовах снігопаду необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки).

Зареєстровано два незаконних заволодіння автотранспортом: в Оболонському районі, 21січня о 16 годині на проспекті героїв Сталінграда,41 викрали автомобіль «Hyundai Getz»,2011 року випуску, білого кольору, номерний знак АА2863КІ. Також  в Печерському районі по вулиці Кутузова,6 22 січня скоєно незаконне заволодіння позашляховика «БМВ Х6», номерний знак АА7007РН,2011 року випуску, білого кольору. Прийнято міри розшуку.

В суботу, співробітниками ДАІ виявлено два автомобіля «Toyota Lexus» та «Toyota Land Cruiser», що знаходились у розшуку. Також за перевезення вантажу (металобрухту) без відповідних документів було затримано трьох водіїв. Чоловіків доставлено до райуправління міліції.

Зокрема, до райуправлінь міліції за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин доставлено – 1 особу; хуліганство – 3; порушення правил зберігання мисливської зброї – 1.       

Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. Так, за 2011 рік задокументовано 273 спроби дачі хабара. За цими фактам порушено 7 кримінальних справ. А з початку цього року вже задокументовано 4 спроби дачі хабара.
ДАІ радить пішоходам мати на одязі світловідбиваючі елементи!

З настанням зимового періоду зростає кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Основними причинами цих автопригод є перехід в невстановленому місці, несподіваний вихід на проїжджу частину, недостатня видимість на дорогах. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити у небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити такими елементами одяг дітей.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії  483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.

УК

 

You may also like...