У столиці пасинок вбив свого вітчима та розчленував його тіло

Жорстоке вбивство сталося в одному з районів столиці. Пасинок разом зі своїми друзями вбив вітчима, а потім порізав чоловіка на шматки.

 Близько 8-ї ранку до чергової частини Шевченківського райуправління київської міліції зателефонувала жінка й повідомила, що знайшла підозрілий пакет.

 На місці події правоохоронці з’ясували, що в пакеті знаходиться частина тіла – кінцівки рук та скальп голови людини.

 Жінка розповіла, що працює двірником. Під час прибирання біля проїжджої частини знайшла кульок. Підняла його, щоб віднести до сміттєвого контейнеру, але перед цим вирішила перевірити його вміст. Налякана знахідкою, зателефонувала до правоохоронців.

 Під час обстеження прилеглої території працівники міліції знайшли ще один пакет. Вміст шокував міліціонерів – понівечена голова людини.

 Вже наступного дня, завдяки кропіткий та професійній роботі експертів, вдалося встановити особу загиблого. Ним виявився 54-річний киянин.

 Кілька днів знадобилося працівникам Шевченківського райуправління міліції, щоб знайти «звіра», який так познущався над людиною.

 В ході проведення комплексу оперативно-пошукових заходів правоохоронці затримали трьох громадян – двох хлопців та одну дівчину. Обидва парубки – 1990 року народження. Затримана дівчина у свої 28 років має  чотирьох малолітніх дітей.

 Постійної роботи всі троє затриманих не мали. Але – проблем з законом не мали також. Незважаючи на те, що всі мешкали в столиці, кожен приїхав до Києва зі свого регіону. Оселилися в одній квартирі. Разом з ними проживав власник житла. Одному з затриманих він приходився вітчимом.

 В ніч з 11 на 12 лютого, сидячи на кухні, вчотирьох розпивали спиртні напої. Добряче випивши, дівчина та власник квартири почали сваритися. Під час сварки чоловік штовхнув панянку. Обурений його діями, пасинок вирішив заступитися за кохану. Добряче відлупцював вітчима, схопив його за шию, і душив, доки чоловік перестав дихати.

 Щоб приховати злочин, троє квартиронаймачів вчинили як нелюди. Навіть тварини на таке не здатні. Занесли труп до ванної кімнати. Протягом дня пасинок разом з товаришем та подругою розчленовував тіло загиблого чоловіка. Зняту з обличчя шкіру розірвали на шматки. Частини тіла розклали по кульках.

 Наступного дня, користуючись громадським транспортом, вивезли та викинули пакети в смітники. Зробивши свою справу, повернулися до помешкання – треба ж було навести порядок. Прибратися вирішили капітально. Навіть шпалери зі стін здерли. Були впевнені, що залишаться безкарними. Тому дуже здивувалися, коли до них «завітали» оперативники карного розшуку Шевченківського райуправління київської міліції.

 Незважаючи на «раптовий ремонт» в квартирі, сліди крові залишилися всюди – на стінах, дивані, килимі, у ванній.

 Правоохоронці зібрали достатньо доказів, які підтверджують вину приїжджих у скоєнні особливо тяжкого злочину. Усі затримані зізналися у вчиненому.

 Наразі слідчим відділом Шевченківським районним управління столичної міліції відносно пасинка порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України (Вбивство). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк до 15 років.

 Відносно подружки та товариша кримінальну справу порушено за статтею 396 ККУ (Приховування злочину). За такий злочин кримінальним законодавством України передбачено покарання у вигляді арешту строком до 3-х місяців, або обмеження волі строком до 3-х років, або позбавлення волі на той самий строк.

 Наразі слідство триває. Суд поставить остаточну крапку в цій справі та покарає нелюдів по заслугах.
 
Наталія Калиновська, помічник начальника Шевченківського РУ по ЗМІ

ГУМВС України в м. Києві

You may also like...