З початку року в Києві від керма відлучили 323 нетверезих водіїв

Як повідомили «УК» в УДАІ м. Києва, співробітники столичної Державтоінспекції щодня затримують близько 40 водіїв, що керують автомобілем напідпитку. За минулі вихідні дні за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння виявлено 80 порушень. Употочному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 761 рішення, у 323 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

 

«Водії випивають, сідають за кермо, вирушають у дорогу, мало замислюючись над тим, чи дістануться вони до пункту призначення. Таким чином, керуючи автомобілем у нетверезому стані наражають на небезпеку не лише себе, а й інших учасників дорожнього руху»,- говорить начальник управління Державтоінспекції Анатолій Курінний. Лише за два місяці нинішнього року в столиці зареєстровано 83 дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв «напідпитку». У п’яти випадках  внаслідок ДТП шість осіб отримали травми. Отже, алкоголь та кермо – не сумісні.
 
Столична Державтоінспекція нагадує, що окрім штрафу за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння від 2550 до 3400 гривень, законодавство передбачає такі види стягнень, як адміністративний арешт (7-15діб), громадські роботи (40-60 годин), оплатне вилучення транспортного засобу та позбавлення права керування транспортним.
 
За два тижні співробітники столичної ДАІ виявили 874 порушення ПДР пішоходами

Державтоінспекція нагадує, що з 4 по 31 березня в столиці проходить операція «Пішохід. Пішохідний перехід». Головним завданням цього заходу є зниження кількості дорожньо – транспортних пригод за участю пішоходів.

Лише за 14 днів проведення профілактичних заходів «Пішохід. Пішохідний перехід» співробітниками Державтоінспекції за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто майже 1000 водіїв. Також інспектори ДАІ виявили і задокументували 874 порушення ПДР пішоходами. Отже, не дотримуються вимог Правил дорожнього руху не лише водії, а і пішоходи.

Операція «Пішохід» продовжується і ми сподіваємося, що кожний громадянин усвідомлює, що найцінніше, що він має – це його життя. Тому ми закликаємо усіх учасників дорожнього руху бути обачливими, обережними та поважати один одного.

УК
 
 

 

 

You may also like...