Львівські міліціонери затримали грабіжника за 15 хвилин

  Близько 23.00 16 липня черговий Львівського міського управління, перебуваючи на вулиці, почув крики жінки про допомогу. Міліціонер не розгубився, з’ясувавши, що жінка стала жертвою грабіжників, оперативно організував розкриття злочину та затримання грабіжників за «гарячими» слідами. Одного з хлопців правоохоронці затримали за 100 метрів від місця пригоди, а другого вже згодом.

Львів’янка Тетяна Шитова розповіла, що того вечора вона поверталась зі стоянки додому. Раптом на неї накинулись двоє хлопців та зірвали золотий ланцюжок. Тоді жінка почала галасувати та кликати на допомогу, на що відреагував черговий Львівського міського управління, який на то момент перебував на вулиці.
 
− Особисто хочу подякувати Гавенку Ярославу Михайловичу, який за 10 хвилин затримав одного злочинця, а через 20 – іншого, − зазначила потерпіла.
 
Затримані грабіжники, які самі з Пустомитівського району, приїхати до Львова погуляти. Як пояснив один із товаришів на ім’я Юрій, у них з’явилась ідейка заробити пару гривень.
 
− Ми ще коли їхали до Львова мали намір підзаробити: зірвати ланцюжок чи ще щось. Ігор дав мені газовий балончик «Терен-4», якщо раптом жертва буде «кіпішувати», − розповідає затриманий. − Ми гуляли по Львову та шукали жертву. Увечері помітили жіночку, проте не знали, що знаходимось поблизу міліції.
 
Юрій підбіг до львів’янки та зірвав із її шиї золотий ланцюжок, проте не втримав його в руках і ланцюжок упав на землю. Грабіжники відразу ж розбіглися у різні сторони, а перелякана жертва почала кликати на допомогу.
 
Один із хлопців зізнався, що упродовж двох днів вони встигли таким чином пограбувати не одну львів’янку – поблизу головного вокзалу, на вулиці Шевченка. А його спільник наразі заперечує будь-яку причетність до вказаних вище злочинів, звинувачуючи у всьому Юрія.
 
Начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко розповів, що цей вид злочину завжди викликає суспільний резонанс, тому що своїми діями злочинці завдають не тільки матеріальні збитки, а й моральну шкоду. Ці злочини дуже тяжко розкривати, а відсоток розкриття їх за «гарячими» слідами − незначний.
 
− Випадок, який трапився учора − дуже резонансний, його скоїли поблизу стін міського управління міліції. Дуже добре, що вчасно відреагував черговий, прийняв оперативне рішення, організував розкриття злочину за «гарячими» слідами та сам приймав у цьому участь, − прокоментував Сергій Зюбаненко. −   Наразі проводиться дослідча перевірка та перевіряється їхня причетність до інших аналогічних злочинів.
 
ВЗГ ГУ МВС України в Львівській області
 

You may also like...