Жестокое обращение с детьми

На Жидачівщині складено 11 адмінпротоколів про невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей

 Працівники кримінальної міліції у справах дітей Жидачівського райвідділу міліції спільно з працівниками райдержадміністрацій постійно проводять заходи, а також рейди щодо запобігання жорстокому поводженню з дітьми.

Так, за поточний рік було складено 11 адмінпротоколів за ст.184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) та адмінпротокол за ст.173-2 КУпАП (Вчинення насильства в сім’ї, невиконання захисного припису або не проходження корекційної програми). Метою заходів також є виявлення та взяття на облік осіб, які зловживають спиртними напоями, вчиняють будь-яке насильство у сім’ї та над дитиною зокрема, що переслідується законом.

− Співробітники Жидачівського РВ ГУМВС застерігають, що при виявленні осіб, які застосовують до дітей жорстокі методи виховання, а також ухиляються від обов’язків щодо створення належних умов для їх життя, навчання та виховання, будуть притягнуті до кримінальної та адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством, − зазначив в.о. начальника Жидачівського РВ ГУМВС України у Львівській області Мар’ян Фляк.

Усі МИ, повинні розуміти, що від ставлення до дітей, розуміння їхніх проблем, інтересів, залежить не тільки доля конкретної дитини, а й розвиток суспільства.

ВЗГ ГУ МВС України в Львівській області
(за матеріалами Жидачівського РВ ГУМВС)

You may also like...