Торговцы украинскими женщинами на Черниговщине

Як повідомила «УК»   Прес-служба ГУБОЗ МВС України , Щорським районним судом Чернігівської області розглянуто кримінальну праву, порушену за матеріалами працівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС області відносно учасників організованої злочинної групи, що профілювалася на торгівлі людьми.

 Секс за гроші – це найдавніша професія, представники якої мають доволі коротку кар’єру. З такою проблемою зустрілася 36-річна Чернігівська путана, що мала чималий досвід роботи за кордоном.

Віддавши нехитрому ділу свою красу і молодість та не здобувши будь-яких інших навичок, вона вирішила продовжити діяльність у секс-індустрії, перепрофілювавшись у «спеціаліста по підбору кадрів».

Ненароком мрії почали матеріалізуватися. На шляху жінки з’явився чоловік, який пообіцяв підбирати та постачати дівчат, які хотіли б надавати сексуальні послуги за кордоном.

Проблема була лише в тому, що для організації таких «тур-поїздкок» необхідні були спільники ще й на території держави, куди відправлятимуть молодиць.

Тоді жінка якось згадала про свою шкільну знайому, яка неодноразово їздила по таким же «справам» до Туреччини.

І дійсно подруга мала у Туреччині свого, так би мовити, родича – батька її неповнолітнього сину. У подальшому, жінки домовилися з громадянином Туреччини про співпрацю в організації такого бізнесу. При чому представник країни-імпортера назвав свою ціну за кожну переправлену жінку – 1500 доларів США.

Після цього непрацюючий мешканець Щорса, дві жінки мешканки міста Чернігова та громадянин Республіки Туреччини детально розпланувавши свій незаконний бізнес, розподілили ролі й завдання кожного з учасників та, звичайно ж, домовилися про розміри «зарплатні».

У період з вересня по грудень минулого року вони, одурюючи жінок Чернігівщини, завербували, перемістили закордон та продали п’ятьох українок з метою використання їх у сфері надання сексуальних послуг.

Так, першою жертвою виявилася жінка, яка знаходилася у тяжкому матеріальному стані та не мала коштів для існування. Використовуючи уразливий стан потерпілої, їй запропонували поїздку до Республіки Туреччини для надання сексуальних послуг. При цьому навішали локшини на вуха щодо величезних винагород за надання таких послуг та умов проживання.

Не убачаючи іншого виходу зі скрутного становища, жінка погодилася на пропозицію зловмисників та надала їм свій закордонний паспорт. На цьому її участь була закінчена.

Далі діло було за організаторами, вони придбали авіаквиток, особисто привезли її до аеропорту, провели до місця реєстрації пасажирів та навіть надали 30 доларів США на візу та 70 грн. на дрібні витрати.

Жінка не могла уявити, що її чекатиме та території іншої держави….

У Стамбулі дівчину зустрів турок, який одразу забрав у неї її паспорт, закрив у приміщенні якоїсь квартири та два місяці здійснював її сексуальну експлуатацію, при чому будь-яких грошей вона не отримувала.

Після цього він її просто перепродав.

Тим часом на території України злочинці отримавши гроші за першу жіночку, продовжували пошук наступних партій живого товару.

Однак, бажаючих торгувати своїми тілами знайти не так легко. Тоді злочинці вирішили приховувати від жінок чим саме вони будуть займатися закордоном.

Наступною жертвою також виявилася фінансово уразлива особа, яка не мала коштів для існування і виховання своєї дитини.

Під приводом працевлаштування барменом, офіціанткою або посудомийкою на території Туреччини, обіцяючи їй гарну зарплатню та умови праці, злочинці отримали її згоду.

Не втрачаючи часу, вони почали оформлення документів для виїзду. Їх не зупинило навіть відсутність у жінки закордонного паспорту. Злодії сплатили за оформлення паспорту, допомогли зібрати необхідні документи та придбати квіток до Стамбулу. Залишилося лише привезти жінку до аеропорту.

Проте, на щастя, в останню мить молодиці стало відомо про наміри учасників злочинної групи щодо її сексуальної експлуатації і вона змогла втекти від злочинців.

Цей випадок не втримав злочинців від продовження пошуків жінок, вважаючи, що правоохоронці їх ніколи не знайдуть.

Мешканка м. Чернігова, яка надала згоду на переїзд до Республіки Туреччини, вважала, що буде працювати покоївкою.

Щоб переконати жінку у безпеці працевлаштування та вигідних для неї умовах роботи, мешканець Щорса надав потерпілій номер телефону своєї спільниці, яка нібито працювала на цій роботі та підтвердить слова чоловіка.

Не будучи обізнаною за злочинними намірами учасників організованої групи, жінка надала свою згоду – у результаті вона опинилася у сексуальному полоні та й ще за територією своєї батьківщини.

Отримання таких легких грошей дуже простимулювало злочинців у пошуку молодиць.

Цього разу вони планували переправити вже двох жінок, одній з них – запропонували роботу на території Республіки Туреччини маляра-штукатура, а іншій – покоївки.

По напрацьованій схемі злочинці оформили документи, придбали квитки та привезли до аеропорту.

Однак, на цей раз жінкам дуже повезло. Канал переправлення «живого товару» перекрили працівники УБОЗ УМВС України в Чернігівській області.

Завдяки працівникам спецпідрозділу жінок, які перебували у Туреччині, було повернуто на батьківщину.

Суд визнав злочинців винними у вчиненні злочину, передбачено ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України.

Чоловік понесе покарання у вигляді позбавлення волі строком 4 роки з відбуванням покарання у кримінально-виконавчій установі.

У таких же установах проведуть і жінки, одна з них – найближчі 3 роки та 3 місяці, а інша – 2 роки 9 місяців.

Тим часом неповнолітні діти непутящих матерів, будуть передані органу опіки та піклування. 

«УК»

You may also like...