Перекрито міжрегіональний канал постачання наркотиків та нарколабораторію

На Полтавщині працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю припинили діяльність злочинної групи, члени якої налагодили міжрегіональний канал постачання з Черкаської області особливо небезпечного наркотичного засобу «концентрат макової соломи» в особливо великих розмірах, його переробку та подальший збут на території області.

 Організував незаконний бізнес неодноразово судимий 32-річний мешканець Миргорода та ще залучив свою жінку та двох чоловіків.

Очільник керував учасниками групи спільно з дружиною, через посередника – раніше судиму місцеву мешканку. Вони займалися ввозом наркотиків та у своєму помешканні у створеній, так би мовити, лабораторії виготовляли та фасували їх для подальшої реалізації. Інші члени угрупування займалися збутом «зілля» на території усього регіону.

Після проведення 4-ох закупівель наркотиків загальною вартістю 5 тис. грн. оперативники упевнилися, що діє справді серйозна «спілка» наркопостачальників.

Під час обшуків у правопорушників вилучено «концентрат макової соломи», вартість якої за цінами чорного ринку складає близько 90 тис. грн., прекурсори, що використовувалися при виготовленні наркотику, розфасоване в медичні шприци готове для вживання наркозілля, а також серце нарко-комбінату – устаткування для виготовлення одурманюючої рідини.

Також накладено арешт на 5 автомобілів, що використовувалися для перевезення, зберігання та збуту наркотиків. До речі, 2 автівки були придбані за кошти отримані від наркобізнесу.

Відносно розповсюджувачів «чуми для людства» порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.  

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...