Председатель киевского жилкооператива «сливал» коллекторам информацию о жильцах

Посадовець київського житлового кооперативу надав колекторам конфеденційну інформацію про боржників

 Прокуратурою Шевченківського району столиці 01.08.2012 порушено кримінальну справу стосовно голови правління житлово-будівельного кооперативу «Екран», який незаконно повідомив колекторській компанії конфеденційну інформацію про мешканців будинку, які заборгували кошти за комунальні послуги (ч. 1 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем, ч. 2 ст. 182 КК України – порушення недоторканності приватного життя). Про це йдеться в повідомленні Відділу зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва

Посадовець столичного кооперативу, якому, у зв’язку із здійсненням своїх службових обов’язків,  відома конфіденційна інформація про мешканців житлового будинку по вул. Довженка, двічі видав колекторській фірмі довідку про сімейний стан боржника та дату народження членів його родини без їх особистої згоди.    

За такий злочин законодавством передбачено покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років.

Досудове слідство у справі триває.

Довідково: до конфіденційної інформації про фізичну особу належать свідчення про освіту, сімейний та майновий стан, релігійність, стан здоров’я, дату і місце народження та інші персональні дані. За законодавством забороняється не лише збирання, а й зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її попередньої згоди.   

«УК»

 
  
 

 

You may also like...