Убозівці затримали зухвалих зловмисників, що викрали чоловіка заради грошей

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області провели вдалу операцію по затриманню учасників злочинної групи, які викрали чоловіка та, застосовуючи насилля, вимагали в нього кругленький куш.

Як повідомили «УК» у Прес-служба ГУБОЗ МВС України, до правоохоронців звернувся 23-річний чоловік та повідомив, що дві доби назад він спільно зі своїм братом та колегами по роботі знаходились у його помешканні.

Несподівано у домівку увірвалися невідомі чоловіки, які погрожуючи пістолетами, викрали його брата, забрали усі мобільні телефони та зникли у невідомому напрямку.

Через деякий час з’ясувалось, що порушники закону, погрожуючи вбивством, вимагали за життя чоловіка 95 тис. Євро.
Відчуваючи небезпеку та розуміючи, що таку велику суму грошей їм не зібрати, чоловіки звернулися за допомогою до місцевого УБОЗу. І не дарма!

Правоохоронці одразу розпочали роботу по встановленню місцезнаходження та звільненню жертви. Зловмисники ж з метою конспірації постійно змінювали своє місцеперебування.

У результаті проведеної комбінації правоохоронцям вдалося переконати викрадачів відпустити чоловіка для нібито збору грошей, оскільки вже на той час дві доби злодії били чоловіка. Невідомо скільки би ще витримав його організм.

Відпустивши свого заручника, порушники закону дали зрозуміти чоловіку, що у разі не виконання їх вимог постраждає не тільки він, але й члени його родини про місце знаходження яких вони знали, оскільки ретельно готувалися до злочину.

Внаслідок чіткого виконання розробленої операції працівники міліції затримали вимагачів під час одержання від жертви частини бажаних коштів у розмірі 30 тис. доларів.

До речі, спільників складно віднести до прошарку населення, що мають фінансові проблеми – двоє з них підприємці та мають доволі недешеві автомобілі. Дивує й жорстокість та зухвалість цих чоловіків, які нібито за допомогою машини часу прибули з лихих 90-х.
Відносно вимагачів порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів передбачених ч. 3 ст. 189 (Вимагання), ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Наразі їм світить позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Потерпілий дуже вдячний працівникам УБОЗу за їх професіоналізм, оскільки усе це страхіття відбувалося напередодні його весілля, а завдяки правоохоронцям ця історія закінчилася хепі-ендом.

УК
 

You may also like...