Службовець вимагав 24 тисячі гривень за відстрочку продажу арештованої квартири

В столиці працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України затримали «на гарячому» під час одержання хабара начальника відділу Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції.

Як повідомили «УК» в Прес-службі ГУБОЗ МВС України, службовець вимагав 24 тисячі гривень від місцевої мешканки за вирішення питання про відстрочку на три місяці продажу її арештованої квартири.

Зустріч для передачі хабару посадовець визначив поруч зі своїм вже колишнім місцем роботи. В результаті ретельно підготовленої операції працівники спецпідрозділу ГУБОЗ в момент передачі коштів затримали хабарника.

Відносно зловмисника Прокуратурою міста Києва порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 ( одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара ) Кримінального кодексу України.

Тепер за використання свого службового становища та жагу до незаконного збагачення, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

УК

You may also like...