Інформація ДАІ м. Києва на 13.11.2012

За 12 листопада співробітниками столичної ДАІ виявлено 711 порушень Правил дорожнього руху. Найбільш розповсюдженим порушенням залишається перевищення швидкості – 250 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 92 водія, без необхідних документів керували автіками – 44, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 21. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння від керування відсторонено – 40 водіїв. Крім того виявлено 31 пішохода -порушника.

У понеділок, в столиці було зареєстровано 2 ДТП, в яких 4 людей отримали травми. Вчора, у Дарницькому район внаслідок зіткнення автомобілів «Опель Астра» та «ЗАЗ» травми отримали троє людей. Автопригода сталася о 20 годин 15 хвилин на перехресті вулиць Леніна- Світла – Лісова. За попередніми даними, автомобіль «ЗАЗ» рухався в напрямку Харківської площі. Здійснюючи поворот ліворуч, 20-річна жінка, яка знаходилась за кермом автомобіля «ЗАЗ» не надала перевагу в русі водію автомобіля «Опель» та допустила зіткнення.

Внаслідок ДТП травми отримали водій та пасажир автомобіля «ЗАЗ». Жінки отримали однакові травми – забиття тіла та закриту черепно-мозкову травму та були госпіталізовані до лікрні. Потерпіла і 25-річна пасажирка автомобіля «Опель». ЇЇ також з забиттям тіла та закритою черепно-мозковою травмою доставили до медичного закладу. Слід зазначити, що травм можливо було б і оминути, аби учасники ДТП скористалися пасками безпеки. Розпочато розслідування причин цієї пригоди.

ДАІ закликає водіїв користуватися пасками безпеки, дотримуватися безпечної дистанції, правил маневрування, не перевищувати швидкість. А також, за складних умов руху враховувати стан проїжджої частини: мокра, брудна та слизька дорога, опале листя – це ті чинники, котрі збільшують гальмівний шлях транспортного засобу в кілька разів. І радить не зволікати із заміною автомобільної гуми на зимову.

Зверніть увагу! В столиці з 12 по 18 листопада триває Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. Мета – попередження дорожньо-транспортного травматизму та привернення уваги суспільства до проблемних питань у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. В рамках заходу проводяться цільові профілактичні заходи:«Увага» Пішохід на дорозі!», «Мобільний телефон» та «Ремень безпеки».
Вчора, зареєстровано два незаконних заволодіння транспортними засобами: Солом’янський район автомобіль «Mitsubishi Pajero Wagon», номерний знак АІ9889СІ, 2007 року випуску, сірого кольору; печерський район – автомобіль «ВАЗ-210994», АА0136ІЕ, 2008 р.в., червоного кольору. Прийнято міри розшуку.

Співробітниками ДАІ виявлено 4 автомобілі, що знаходились у розшуку. Крім того, у Дніпровському район за шахрайство інспекторами полку ДПС ДАІ було затримано та доставлено до райуправління міліції 31-річного чоловіка, який перебував у розшуку. Також до райуправління міліції за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин доставлено двоє громадян.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може прийти на допомогу. Нагадуємо також, що працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.

Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва
 

You may also like...