Інформація ДАІ м. Києва на 12.12.12

За 11 грудня співробітниками столичної ДАІ виявлено 370 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 40 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 43 водія, без необхідних документів керували автівками – 29, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 33. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння затримано – 29 водія. Крім того виявлено 22 пішоходів-порушників. За добу в столиці було зареєстровано 5 ДТП (з них 3 наїзди на пішоходів), в яких 6 осіб отримали травми.

Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Важко передбачити поведінку маленьких пішоходів, і в багатьох випадках тільки пильність людини за кермом може відвернути лихо.
У вівторок зареєстровано незаконне заволодіння транспортним засобом: Печерський р-н а/м «TOYOTA-RAV4», д.н. АА2505НО, 2004 р.в., сірого кольору. Прийнято міри розшуку.

В столиці з 27 листопада по 17 грудня триває комплекс профілактичних заходів, спрямованих на виявлення пасажирських або вантажопасажирських транспортних засобів, переобладнаних з порушенням законодавства України. Звертаємо увагу! Згідно з адміністративним кодексом України експлуатація незаконно переобладнаних транспортних засобів тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340-425 гривень. Якщо транспортний засіб використовується для надання послуг з перевезення пасажирів то доведеться сплатити 680-850 гривень.

За прогнозом Гідрометеоцентру в столиці і надалі спостерігатиметься ускладнення погодних умов – зниженння температури, йтиме невеликий сніг, а це безумовно ускладнить рух транспорту і пішоходів. У звязку з цим Державтоінспекція звертається до киян та гостей міста зважити на складні погодні умови і не залишати автомобілі на краю проїзної частини оскільки це значно ускладнює прибирання снігу. Також ДАІ звертається з проханням до водіїв – до поліпшення дорожньої обстановки по можливості облишити поїздки на власному транспорті. Також ДАІ радить в умовах снігопаду рухатись з включеним ближнім світлом фар, а при зупинці включати аварійну сигналізацію. А наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.

УДАІ м. Києва
 

You may also like...