Сводка происшествий на дорогах Киева

За 25 лютого співробітники столичної ДАІ виявили 919 порушень правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 332 відхилення від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків до відповідальності притягнуто 152 водії; без необхідних документів керували автівками – 28. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 41 водія. Крім того, виявлено 62 пішоходи, які порушували правила дорожнього руху.

 За добу в столиці було зареєстровано 2 ДТП (наїзди на пішоходів), в яких одна особа отримала травми та одна особа загинула. Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні на дорозі, не перевищуйте швидкість, не виїжджайте на смугу зустрічного руху, дотримуйтесь правил маневрування та дистанції.

Вчора, в столиці зареєстровано два незаконних заволодіння транспортними засобами. В Дарницькому районі, на вулиці Армянській, невстановлені особи викрали автомобіль «ВАЗ 211040», номерний знак СА5641ВЕ, 2011 року випуску, сірого кольору. У Деснянському районі, на вулиці Лисківська викрали автомобіль «ВАЗ 210994-20», н.з. АІ5562ВС,2007 року випуску, чорного кольору. Прийнято міри розшуку.

25 лютого, співробітники ДАІ затримали водія автомобіля «Pontiac Bonneville», який перебував у розшуку за скоєння злочину. Для з’ясування всіх обставин чоловіка доставили до райуправління міліції.

Вчора, співробітники ДАІ за крадіжку затримали відразу двох громадян. Так, у Дарницькому районі затримано чоловіка, що викрав мобільний телефон «Nokia 1300». А в Солом’янському районі затриманий викрав у іншого громадянина 178 гривень. Обох затриманих було доставлено до райуправлінь міліції.

Разом з тим, у Дніпровському районі інспектори ДАІ задокументували водія автомобіля «ChevroletAveo», який з метою уникнення відповідальності за порушення правил дорожнього руху намагався дати хабара. Столична Державтоінспекція нагадує, що за подібні дії передбачена відповідальність. Згідно статті 369 КК України  (пропозиція чи дача хабара) карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років. Давання хабара, вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з можливою конфіскацією майна.

Крім того, інспектори ДАІ у Оболонському районі затримали громадянку за нанесення тілесних ушкоджень іншій особі та водія автомобіля «ВАЗ 21099», у якого були невідповідні номерні знаки машини. А у Святошинському районі припинено хуліганські дії, порушника затримано. У цьому ж районі виявлено водія, автомобіль якого значиться у розшуку. В Печерському районі міста співробітники ДАІ затримали чоловіка, у якого виявлено та вилучено пігулки невідомого походження та дії. Для подальшого з’ясування всіх обставин, затриманих доставили до райуправлінь міліції.

За прогнозом Гідрометеоцентру в столиці буде зберігатись низька температура повітря, на дорогах ожеледиця. Аби уникнути ризику потрапити в ДТП, столична Державтоінспекція радить водіям під час руху бути максимально уважними та обережними, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, а в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ Київ

 

You may also like...