«Їй все було не так» – син вистрелив з пневматичної гвинтівки матері в голову …

Сімейні стосунки не завжди ґрунтуються на доброті, любові та взаєморозумінні. Часто між рідними людьми виникають сварки та непорозуміння. Якщо ж негативні емоції підігріті ще й алкоголем одного із родичів, такий конфлікт може завершитися трагічно.

 У одному із сіл Карлівщини, що на Полтавщині, суперечка між матір’ю та сином закінчилася вбивством. Того дня 45-річний син, будучи напідпитку, приніс 77-річній матері вечерю. Жінка почала сварити родича за те, що прийшов додому знову п’яний. Не витримавши неньчиної моралі, чоловік вхопив пневматичну гвинтівку та здійснив постріл у її голову. 

«Їй все було не так, вона весь час сварилася на мене, що я не так живу, не так готую…, – говорить син покійної, – в цей момент я взяв зброю щоб полякати собак на вулиці, а так вийшло, що вистрелив у матір. Я не думав, що все так станеться.»

Після скоєного чоловік сховав зброю у товариша, а сам покликав місцевого фельдшера на допомогу. Оглянувши літню жінку, яка лежала на своєму ліжку скривавлена, лікарка викликала швидку медичну допомогу. Проте врятувати бабусю не вдалося – вона померла в лікарні. Оскільки причиною смерті стало поранення, медики викликали міліцію.

До лікарні прибули керівники Карлівського райвідділу міліції та слідчо-оперативна група. Встановити винуватця даної події вдалося швидко й просто. Чоловік знаходився вдома та під час спілкування з правоохоронцями розповід про деталі правопорушення й визнав свою вину повністю.

За словами начальника Карлівського райвідділу Костянтина Лебідь, на момент скоєння вбивства у крові підозрюваного було 2,8 проміле алкоголю. Напередодні трагедії, а саме 9-го березня, у нього було день народження, тож святкування затягнулося на декілька днів, після чого сталася біда.

Наразі чоловік арештований. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України – навмисне вбивство. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області

You may also like...