Нестійкі погодні умови – відлига, плюсова температура сприяють активному утворенню повені та паводку

Столична ДАІ спільно з комунальними службами міста визначила 33 ділянки можливих затоплень, а саме:

Приватні житлові мікрорайони «Мишоловка», «Китаїв», «Корчувате», «Бортничі», «Осокорки», «Райдужний», Чапаївка», с. Троєщина, проспект Броварський (ст. метро «Лівобережна» та «Чернігівська»), острови зони відпочинку «Гідропарк», мікрорайон «Панківщина» – русло р. Либідь, вулиця Богатирська, проспект Московський (транспортна розв’язка в районі залізничної станції «Зенит»), перехрестя вулиць Лугова – Дегтяренка, Мельникова – Шовковична, Басейна, Залізничне шосе, бульвар Дружби Народів (станція метро «Дружби Народів»), Нижній та Верхній Вали, площа Поштова, вулиця Маршала Гречка, Новокостянтинівська, площа Героїв Бресту, перехрестя вулиці В.Гетьмана – Нижньоключева, бульвар І.Лепсе – проспект Комарова, вулиця Борщагівська, перехрестя проспекту Перемоги – вулиці Ушакова, Велика кільцева дорога (поворот на с. Вишневе, перехрестя вулиць Жолудєва – Симиренка, вулиці Старовокзальна, Пестеля, тощо.

Пішоходам пересуваючись містом в період танення льоду, слід бути особливо уважним, проходячи повз будинки чи біля високих дерев, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів. По можливості необхідно триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху. Ні в якому разі не заходити за спеціальні огорожі поблизу будинків чи дерев.

ДАІ звертається до водіїв з проханням неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, бути особливо уважними та обережними і наполегливо рекомендуємо не виїжджати на власному транспорті під час ускладнення погодних умов. А громадянам, які мешкають в зазначених місцях можливих затоплень слід зовсім відмовитись від поїздок на власному транспорті.

Дії в зоні раптового затоплення під час повені, паводка:

– Зберігати спокій, уникати паніки.
– Швидко зберати необхідні документи, цінності, ліки, продукти та інші необхідні речі.
– Надавати в першу чергу допомогу дітям, інвалідам та людям похилого віку.
– По можливості негайно залишати зону затоплення.
– Перед виходом з будинку вимикати електро- та газопостачання, загасити вогонь у грубах. Зачинити вікна та двері, якщо є час – закрити вікна та двері першого поверху дошками (щитами).
– Підніматись на верхні поверхи. Якщо будинок одноповерховий – вілізти на горище.
– До прибуття допомоги залишатись на верхніх поверхах, дахах, деревах чи інших підвищеннях, сигналізувати рятівникам, щоб вони мали змогу швидко вас знайти.
– Перевіряти чи немає поблизу постраждалих, надавати їм, по можливості, допомогу.
– Потрапивши у воду, знімати з себе важкий одяг і взуття, відшукати поблизу предмети, якими можна скористатися до одержання допомоги.
– Не переповнювати рятувальні засоби (катери, човни, плоти та інше).

Будьте пильними, бережіть себе!

УДАІ м. Київ
 

You may also like...