Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы

За 9 квітня співробітники столичної ДАІ виявили 736 порушень правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 261 відхилення від правил. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 38 водіїв. За порушення правил проїзду пішохідних переходів до адміністративної відповідальності притягнуто 28 керманичів. Крім того, виявлено 50 пішоходів, які порушували правила дорожнього руху.

За минулу добу в столиці зареєстровано 3 ДТП, в яких 7 людей отримали травми. Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні на дорозі, не перевищуйте швидкість, не виїжджайте на смугу зустрічного руху, дотримуйтесь правил маневрування та дистанції.

Зареєстровані незаконні заволодіння транспортним засобом: Дарницький район – автомобіль «Лексус RX400Н», чорного кольору, н.з. АА4744СР, 2007 року випуску; Деснянський район а/м «Хондаа Сивик», н.з. АА6736МК, 1999 р.в., червоний; Подільський район а/м «ГАЗ-3309», н.з. АА5969ІМ, 2008 р.в., білий; Солом’янський район а/м «УАЗ 31512», н.з. Ф3746КИ, 1991 р.в., жовтий. Прийнято міри розшуку.
 
Вчора, інспектори ДАІ виявили 7 автомобілів, що знаходились у розшуку.
 
Крім того, співробітники ДАІ у Солом’янському районі затримали водія автомобіля «Деу Ланос». Під час перевірки виникла підозра, що номер кузова та двигуна змінено кустарним способом. Для з’ясування всіх обставин чоловіка доставили до райуправління міліції.   По операції «Акциз» інспекторами полку ДПС ДАІ у Святошинському районі було зупинено автомобіль «ГАЗ-3307». При перевірці з’ясувалося, що водій перевозив 5 ящиків горілочних виробів, без відповідних документів. Чоловіка доставили до райуправління міліції. Вчора, у співробітники міліції затримали двох чоловіків. У Святошинському районі – за незаконне зберігання наркотичних речовин, а в Оболонському – за нанесення тілесних ушкоджень іншому громадянину.
 
ДАІ Києва нагадує водіям, що з 15 квітня 2013 року почнуть діяти зміни до Правил дорожнього руху. Ці зміни передбачають низку нововведень. У першу чергу це стосується застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху, впровадження європейських зразків дорожніх знаків і дорожньої розмітки. За новими правилами дорожні знаки мають перевагу над дорожньою розміткою. Крім того, вводяться нові терміни: «острівець безпеки», «газон», «денні ходові вогні», «маневрування», «регулювальник», «удосконалене покриття». Для зменшення ризику виникнення ДТП на заміських дорогах Правила дорожнього руху доповнені новою вимогою – у період з 1 жовтня по 1 травня транспортні засоби зобов’язані рухатися за межами населеного пункту в світлий час доби з увімкненими денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.
 
УДАІ м. Київ

You may also like...