Директор фірми без згоди власників подарував міліції незавершений житловий будинок

Апеляційний суд залишив управлінню міліції в Кіровоградській області ділянку із незакінченим будівництвом, яку правоохоронцям подарував директор фірми-орендаря без згоди на це власників останньої.

Про це свідчить постанова Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 11 квітня.
 
У вересні 2009 року ТОВ «Торговий дім «Дніпровір» отримало в Кіровограді по просп. Університетському (біля будинку № 25) в оренду на 10 років ділянку площею 0,79 га для будівництва 144-квартирного житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями.
 
Через рік фірма надіслала управлінню міліції в Кіровоградській області лист, у якому запропонувала безкоштовно в якості благодійного внеску передати цю будівлю для подальшого самостійного будівництва. МВС України листом погодило прийняття її у державну власність.
У 2011 році Кіровоградська міськрада передала УМВС у постійне користування земельну ділянку загальною площею 0,45 га для будівництва житлового будинку: 0,24 га забрали у «Дніпровіру» і 0,21 га за рахунок земель житлової та громадської забудови.
 
Звертаючись до суду, власник «Торговового дому «Дніпровір» заявив, що директор фірми Віктор Болобан перевищив свої повноваження, віддавши будівництво і ділянку управлінню міліції, оскільки згоди на це не отримував.
 
 Однак, суди і першої, і другої інстанцій відмовили власнику фірми у задоволенні позову. Вони вказали, що у статуті фірми дійсно визначено, що її директор не має права без згоди засновників відчужувати майно підприємства або ж достроково розривати договори оренди. Однак при цьому не передбачено, як саме має бути виражена така згода. А отже такі дії Болобана були можливі за наявності усної згоди засновників.
 
 Крім того, суд відзначив, що Віктор Болобан був директором ТОВ «Торговий дім «Дніпровір» з 2005-го по 2011 рік, тобто він був звільнений майже через рік після відчуження ділянки.
 
 Власницею ТОВ «Торговий дім «Дніпровір» є Тетяна Кієнко.
 
 Болобан і Кієнко в різний час були також власниками ТОВ «Кіровоградекопрофіль», яка займається виробництвом будівельних металевих конструкцій. Болобан досі є директором і співвласником цієї фірми.
 
 Віктор Болобан з 1998 по 2002 рік був міським головою Світловодська.
 

НАШІ ГРОШІ

You may also like...