Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 24.05.2013

За 23 травня співробітники столичної ДАІ виявили 694 порушення правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 228 відхилень від правил. За керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння відсторонено 38 водіїв. За минулу добу в столиці зареєстровано чотири ДТП, в яких чотири особи отримали травми. Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні на дорозі, не перевищуйте швидкість, не виїжджайте на смугу зустрічного руху, дотримуйтесь правил маневрування та дистанції.

До уваги водіїв! З 20 травня по 15 червня в столиці проводиться комплекс профілактичних заходів «Автобус – 2013». У літній період об’єм пасажирських перевезень значно зростає, оскільки розпочинається сезон відпусток та екскурсій. Аби дорога до відпочинку була безпечною, співробітники ДАІ будуть звертати особливу увагу на технічний стан пасажирських транспортних засобів, які залучаються до перевезень людей, зокрема під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку, посилять контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями пасажирського транспорту.

Представники ДАІ ретельно перевірять технічну готовність автобусів, мікроавтобусів та іншого відповідного транспорту до експлуатації у літній період. Увага приділятиметься справності запасних та аварійних виходів, виявленню фактів незаконного переобладнання автобусів, встановлення непередбачених технічною документацією додаткових місць для сидіння тощо. Крім того, буде здійснюватися контроль за дотриманням водіями режиму праці та відпочинку, проходження ними обов’язкового медичного контролю перед виходом на маршрут.

У четвер співробітники полку ДПС ДАІ у Подільському районі міста затримали водія моторолера «Yamaha Gear», у якого було виявлено підроблений реєстраційний талон. Інспектори ДАІ Солом’янського району міста затримали водія вантажівки «MAN», який перевозив МАФ без необхідних документів. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

За минулу добу в столиці зареєстровано факт незаконного заволодіння транспортним засобом: так, у Дарницькому районі невідомі викрали автомобіль «ЗАЗ-110307», сірого кольору, н.з. СА1971АХ, 2004 року випуску. Прийнято міри розшуку.

ДАІ звертає увагу, що з 20 по 30 травня в столиці проходять профілактичні заходи «Діти вулиці». Співробітники міліції виявлятимуть бездоглядних неповнолітніх, які займаються бродяжництвом і жебрацтвом, а також виявлятимуть осіб, які продають дітям алкогольні та тютюнові вироби, а також втягують неповнолітніх у протиправну діяльність.

В столиці з метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, напередодні та під час літніх шкільних канікул, в усіх навчальних закладах Державтоінспекція проведе тематичні уроки, бесіди з правил безпечної поведінки на дорозі. Крім того, інспектори ДАІ посилять нагляд за поведінкою неповнолітніх на дорогах міста – виявлятимуть дітей-порушників правил дорожнього руху. Також, особлива увага приділятиметься перевезенню дітей автомобільним транспортом.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...