Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 03.06.2013

За 2 червня співробітниками столичної ДАІ виявлено 429 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 173 відхилення від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 49 водіїв, без необхідних документів керували автіками – 20, порушення правил проїзду перехресть – 10. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння затримано – 40 водіїв. Крім того виявлено 19 пішоходів-порушників.
За добу в столиці було зареєстровано 6 ДТП, в яких 9 осіб отримали травми (серед потерпілих 1 дитина).

Зареєстровано 2 незаконних заволодіння транспортними засобами: Деснянський район мотоцикл «VIPER CRUISER ZS200», н.з. АА5529АА, 2007 р.в., чорного кольору; Дніпровський район а/м «Тойота Ленд Крузер», н.з. АА1737СО, 2007 р.в., чорного кольору. Прийнято міри розшуку.

Працівниками полку ДПС ДАІ виявлено та затримано 18 автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того інспекторами ДАІ затримано водія а/м «Форд Фієста», який перебував у розшуку за скоєння злочину. У Голосіївському районі нарядом ДАІ спільно з працівниками ВБНОН затримано водія а/м «Хонда» у якого виявлено та вилучено наркотичну сировину. Всі затримані доставлено до райуправлінь міліції.

Увага! Канікули. Водії, будьте уважні на дорозі – діти!

Тривають літні шкільні канікули і діти більше часу проводять на вулиці. Зважаючи на це, столична Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Важко передбачити поведінку маленьких пішоходів, і в багатьох випадках тільки пильність людини за кермом може відвернути лихо. Пам’ятайте! Від кожного з нас залежить здоров’я і життя наших дітей!

Також звертаємось до батьків маленьких учасників дорожнього руху – прищеплюйте дітям навички дотримання Правил дорожнього руху. Адже самий кращий спосіб виховання – це приклад дорослих. Тому навіть якщо і поспішаєте не порушуйте правил, особливо у присутності дітей. Нагадайте дітям, що вони повинні рухатися тротуарами, пішохідними доріжками; переходити проїзну частину тільки у встановлених місцях.

Крім того, в столиці триває операція «Автобус». Представники ДАІ здійснюють контроль за дотриманням водіями режиму праці та відпочинку, проходження ними обов’язкового медичного контролю перед виходом на маршрут. Аби дорога до відпочинку була безпечною, співробітники ДАІ звертають особливу увагу на технічний стан пасажирських транспортних засобів, які залучаються до перевезень людей, зокрема під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...