Кримінальна хроніка Житомирщини на 2 липня 2013 року

За минулу добу до Єдиного обліку працівниками міліції Житомирщини зареєстровано 353 повідомлення, 97 із них – з ознаками кримінальних правопорушень. Серед них крадіжки чужого майна, умисне нанесення тілесних ушкоджень, шахрайства та інші. У 18 випадках встановлені особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вказаних подій. Припинено 283 порушення правил дорожнього руху, 56 з них – керування транспортними засобами у нетверезому стані.

1 липня до Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернувся 31-річний житель району із заявою про викрадення його майна. На місці події працівники міліції встановили, що зловмисник пошкодив замок до дверцят автомобіля, залишеного у дворі домогосподарства, та викрав з салону речі. Крім того, злодій підібрав ключа до вхідних дверей будинку і поцупив звідти цифровий телевізійний тюнер. Наразі встановлено, що до кримінального правопорушення причетний 22-річний місцевий житель. За даним фактом розпочато досудове розслідування.

Працівники Баранівського райвідділу УМВС під час проведення оперативно-профілактичних заходів у селищі Першотравенську вилучили з присадибної ділянки 64-річної пенсіонерки 305 рослин снодійного маку. А в Олевському районі працівники міліції вилучили з домоволодіння 52-річного місцевого жителя 214 рослин маку, ще 220 рослин цього зілля було вилучено у жительки сусіднього села. Наразі рослини направлено на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Шановні громадяни! Інформуємо, що на території області тривають профілактичні заходи під умовною назвою «Мак – 2013», тому працівники міліції вкотре нагадують про існування обмежень, визначених законодавством, щодо посіву снодійного маку та конопель. За їх порушення передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – карається штрафом від 306 до 1700 гривень.

Посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель від 10 до 50 рослин Кримінальним кодексом визначено вже як каране діяння, у тому числі передбачено і арешт до 6 місяців або обмеження волі до 3 років.

У випадках, коли це діяння є повторним або посіви перевищують вказані обсяги, передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

СЗГ УМВС України в Житомирській області

 

You may also like...