Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 04.07.2013

За 03 липня співробітниками столичної ДАІ виявлено 604 порушення Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 263 відхилення від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 74 водії, без необхідних документів керували автіками – 18, порушення правил зупинки і стоянки – 40. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування – 38 водіїв. Крім того, виявлено 31 пішохода – порушника.

За минулу добу зареєстровано одна дорожньо-транспортна пригода, в якій одна людина отримали травми. Столична Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу. Вчора, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 28 водіїв.

В столиці, 3 липня зареєстровані незаконні заволодіння транспортними засобами: Святошинський район автомобіль «ВАЗ 21063», номерний знак У2386КИ, 1991 року випуску, бежевого кольору; Деснянський район автомобіль «ВАЗ 21104», н.з. ВО0116АР, 2010 року випуску, чорного кольору; Шевченківський район автомобіль «Mitsubishi Lancer», н.з. АА5503ОМ, 2009 року випуску, чорного кольору; Солом’янський район автомобіль «ВАЗ 2101», н.з. 89891КВ, 1980 року випуску, червоного кольору. Прийнято міри розшуку.

Вчора, співробітники ДАІ виявили 18 автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того, у Оболонському районі працівниками ДАІ за шахрайство було затримано громадянина, який шахрайський шляхом заволодів грошовими коштами в сумі 5000 гривень. Інспекторами ДАІ у Голосіївського районі столиці за підробку номерів агрегатів затримано водія автомобіля «Фольксваген». У Деснянському районі затримано громадянина, в якого вилучили посвідчення водія, що викликає сумнів у дійсності, а в Оболонському – затримали громадянина, який наніс тілесні ушкодження. Для з’ясування всіх обставин громадян було доставлено до райуправлінь міліції.
До уваги водіїв! В столиці з 1 по 10 липня 2013 року тривають цільові заходи під умовною назвою «Спецсигнал».

Впродовж десяти днів співробітники ДАІ перевірятимуть, як водії виконують вимоги Правил дорожнього руху в частині незаконного встановлення і використання на транспортних засобах спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв. Під час заходів інспектори ДАІ будуть документувати всі без виключення випадки порушень законодавства, в частині використання «спецсигналів». Крім того, перевірятимуться дозволи на встановлення спеціальних сигнальних пристроїв. У разі ознак підробки або закінчення терміну дії – дозволи вилучатимуться, а водії притягатимуться до адміністративної відповідальності.

В столиці виявлено майже 1500 транспортних засобів, що розшукувались державною виконавчою службою

 

З початку року інспектори столичної ДАІ виявили майже 1500 автомобілів, що перебували в розшуку за рішенням державної виконавчої служби. Столична Державтоінспекція звертає увагу водіїв на те, що практично половина всіх затриманих автомобілів затримувались саме через несвоєчасну сплату штрафів водіями.

Столична Державтоінспекція радить водіям дотримуватись правил дорожнього руху, а у разі порушення – не зволікати з оплатою штрафу. Нагадуємо, що відповідно до ст. 307 кодексу України про адміністративні правопорушення, він має бути сплачений не пізніше 15-ти днів з дня вручення постанови порушнику про накладення штрафу. У разі несплати штрафу у встановлений термін, постанова надсилається для примусового виконання до державної виконавчої служби.

Щоб сплатити штраф необхідно звернутися до будь-якої установи банку України. Зверніть увагу! При сплаті штрафів за порушення правил дорожнього руху у квитанціях необхідно обов’язково вказувати не лише код платежу, прізвище ім’я по-батькові платника, але й серію та номер протоколу про адміністративне правопорушення.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...