Сільську школу за неймовірні 42 мільйони побудує фірма, яка не займається будівництвом

Департамент капітального будівництва Одеської облдержадміністрації 4 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будівельно-Інвестиційна Компанія «Комфорт» на будівництво загальноосвітньої школи за 41,95 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Школу на 300 місць будуватимуть у селі Бурдівка Роздільнянського району. Завершити повинні до вересня 2015 р., фінансують будівництво з коштів місцевого бюджету.

Згідно з техзавданням школу будуватимуть не з нуля. Спершу розберуть надземну частину неозначеної будівлі, посилять стіни підвалу, далі будуватимуть саме приміщення. У вартість також входять сантехніка, меблі, спортивне обладнання, озеленення території.

Фірму «Комфорт» було створено півроку тому – 14 грудня 2012, з уставним капіталом 336 тис грн. Сама фірма зареєстрована в Одесі, а її засновник і директор Максим Биков – у селі Нова Іванівка Саратського району (населення 104 ос.). Жодного іншого тендеру «Комфорт» поки не вигравав.

Згідно з реєстраційними даними Інформаційно-ресурсного центру, в переліку видів діяльності компанії відсутнє будівництво. Основним видом діяльності фірми вказана «Організація будівництва будівель». Згідно з КВЕД цей клас передбачає розроблення проектів з будівництва житлових і нежитлових будівель шляхом об’єднання фінансових, технічних і фізичних засобів для їх реалізації з метою подальшого продажу. Цей клас натомість не включає: будівництво будівель, архітектурні та інженерні роботи, надання послуг з управління проектами, пов’язаними з будівництвом.

Чотири інші зареєстровані види діяльності «Комфорту»: оптова торгівля деревиною, будматеріалами та санітарно-технічним обладнанням; оптова торгівля іншими проміжними продуктами; діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах; надання в оренду будівельних машин і устаткування.

Єдиним конкурентом «Комфорту» на цьому тендері було одеське ТОВ «Юлія» Дмитра Шевченка і Сергія Боярського зі статутним фондом 11 800 грн. Різниця пропозицій двох фірм склала 0,14%.

Довідково

При собівартості житлового будівництва на рівні $500 за квадратний метр за 42 млн грн., виділених на сільську школу, можна збудувати 150 трикімнатних квартир площею 70 кв м. Тобто це може бути девятиповерхівка на п’ять під’їздів.

НАШІ ГРОШІ

You may also like...