Кримінальна хроніка Житомирщини на 19 вересня 2013 року

За минулу добу до Єдиного обліку працівниками міліції Житомирщини зареєстровано 354 повідомлення, 55 із них – з ознаками кримінальних правопорушень. Серед них крадіжки чужого майна, шахрайства, умисне нанесення тілесних ушкоджень та інші. У 19 випадках встановлені особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вказаних подій. Крім того, встановлено 10 осіб, причетних до раніше зареєстрованих правопорушень. Припинено 123 порушення правил дорожнього руху, 15 з них – керування транспортними засобами у нетверезому стані.

18 вересня до Баранівського райвідділу міліції звернувся 36-річний житель району із заявою про викрадення його гужового воза з конем. Дільничні інспектори міліції встановили, що чоловік спілкувався за чаркою зі своїм односельцем. За декілька годин той тихцем сів на воза та поїхав, залишивши товариша без майна. Наразі транспортний засіб та кінь вилучено. Триває розслідування.

До Новоград-Волинського міськвідділу УМВС звернулась 85-річна жителька с. Пищева із заявою про ошуканство. Пенсіонерка розповіла про те, що до її будинку зайшли дві жінки ромської народності, які під приводом обміну іноземної валюти заволоділи її заощадженнями в сумі 3 тисячі гривень. Працівники міліції проводять першочергові заходи щодо встановлення та затримання осіб, причетних до кримінального правопорушення.

Шановні громадяни! Щоб не стати жертвами шахраїв, правоохоронці радять дотримуватись елементарних правил безпеки:

– не впускайте до своєї оселі незнайомих людей. Не реагуйте на прохання, як от «переповити дитину», «напитися води», «зняти порчу», «поворожити»;

– інколи зловмисники називаються соціальними чи медичними працівниками або представниками різних благодійних фондів, ветеранських організацій та пропонують «поміняти гроші», «отримати особисту соціальну допомогу», «придбати чудодійні ліки» та інше. В такому разі повідомте їм, що розмовляти будете тільки в присутності дільничного інспектора міліції чи представника органу місцевого самоврядування (наприклад, сільського голови чи секретаря сільради). Зазвичай цих слів вистачає, аби шахраї відмовилися від своїх намірів;

– запам’ятайте, що в державі не проводиться ніякого обміну українських гривень. Купюри будь-якого номіналу є дійсними.

– якщо на вашій вулиці з’явились незнайомці, поведінка яких викликає підозру, запам’ятайте або запишіть їх прикмети, марку автомобіля, на якому вони приїхали, а також його колір та номерний знак. Це допоможе правоохоронцям в подальшому відшукати можливих зловмисників.

Працівники органів внутрішніх справ вживають всіх заходів, щоб попередити можливі шахрайства та розкрити вже скоєнні злочини. Але без вашої допомоги, яка полягає у дотриманні елементарних правил безпеки, робота правоохоронців значно ускладнюється. Завжди будьте розумнішими за шахраїв. Не дозволяйте втягнути себе у подібні історії.

Якщо ж ви стали жертвою подібного злочину, негайно зверніться до міліції. Телефон «102» працює цілодобово.

 

СЗГ УМВС України в Житомирській області

 

You may also like...