Головний архітектор м. Канів обвинувачується у службовому підробленні

Канівським міськрайонним судом Черкаської області розпочато слухання кримінального провадження відносно начальника управління містобудування та архітектури виконкому Канівської міської ради Черкаської області за вчинення службового підроблення.

Останній, будучи службовою особою органу місцевого самоврядування в порушення вимог чинного законодавства, вніс неправдиві відомості до висновку щодо можливості відведення земельної ділянки на березі водного об’єкту для колективного садівництва.
На підставі цього документу Канівською міською радою садово-городньому товариству «Дніпрові сади» незаконно передано в оренду з правом подальшого викупу земельну ділянку площею 6,5 га.

За дане діяння Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді обмеження волі до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на такий же строк.

Державне обвинувачення підтримується Черкаським міжрайонним екологічним прокурором.

Довідково: Господарським судом Черкаської області в липні 2013 року задоволено позовні вимоги Черкаського міжрайонного екологічного прокурора щодо скасування незаконного рішення Канівської міської ради про передачу земельної ділянки площею 6,5 га в оренду садово-городньому товариству «Дніпрові сади» та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки.

Прес-служба Черкаської міжрайонної екологічної прокуратури

 

You may also like...