За позовом прокурора скасовано незаконне розпорядження, яким зменшено межі прибережно-захисної смуги

Дніпровською екологічною прокуратурою проведено перевірку законності встановлення меж прибережної захисної смуги річки Дніпро в межах острова Муромець у місті Києві.

Встановлено, що розпорядженням голови Броварської районної державної адміністрації межі прибережної захисної смуги на території острова необґрунтовано зменшені.

Також, посадовці затвердили технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж прибережно-захисної смуги річки Дніпро, а не проект землеустрою, як того вимагає закон.

Все це стало передумовою для незаконної передачі у приватну власність понад 70 га земель на острові Муромець – майже половину його території.

З метою усунення вказаних порушень Дніпровською екологічною прокуратурою внесено подання голові Київської обласної державної адміністрації з вимогою скасувати зазначене розпорядження. Проте воно було відхилено. У зв’язку з цим прокурором заявлено позов до Київського окружного адміністративного суду, який розглянуто та задоволено. Незаконне розпорядження голови Броварської районної державної адміністрації скасовано.

Нагадаємо, що Дніпровською екологічною прокуратурою відкрито кримінальне провадження відносно посадових осіб Броварської районної державної адміністрації Київської області за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою, що спричинило тяжкі наслідки), які незаконно передали у власність громадян земельні ділянки в межах урочища Муромець для ведення садівництва та особистого селянського господарства.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

 

You may also like...