Прокуратура виявила відсутність дієвого контролю за експлуатацією каналізаційних мереж

Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою проведено перевірку дотримання вимог Водного кодексу України щодо утримання дощових каналізаційних мереж на території Херсонської та Новокаховської міських рад.

Виявлено, що з дощових каналізаційних мереж м. Херсона та м. Нова Каховка до поверхневих вод р. Дніпро та Каховського водосховища потрапляють неочищені стічні дощові води, що створює небезпеку для довкілля.

Скиди здійснюються без встановлених нормативів гранично допустимого вмісту забруднюючих речовин та за відсутністю дозволу на спеціальне водокористування.

Водночас, прокуратурою встановлено, що зазначеними міськими радами не було вжито заходів щодо експлуатації дощових каналізаційних мереж відповідно до вимог чинного законодавства.

Зокрема, не проводилися відповідні організаційні та координаційні заходи щодо очищення дощових стоків, а також не було затверджено правила експлуатації систем дощової каналізації та абонентського користування.

З метою невідкладного усунення виявлених порушень норм екологічного законодавства, до Херсонської та Новокаховської міських рад Херсонським міжрайонним екологічним прокурором внесені відповідні подання.

Прес-служба Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури

 

You may also like...