Херсонрибоохорона завищує показники щодо кількості притягнутих до відповідальності браконьєрів

Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою проведено перевірку в Управлінні охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Херсонській області щодо додержання державними інспекторами вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення при притягненні винних осіб до відповідальності.

Встановлено, що державним інспектором контролюючого органу, з метою штучного завищення показників щодо притягнення громадян до адміністративної відповідальності, до протоколів про адміністративні правопорушення вносилися завідомо неправдиві відомості.

За цим фактом Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення посадовими особами Херсонрибоохорони кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України (службове підроблення, що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Прес-служба Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури
 

You may also like...