Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 05.02.2014

В столиці за 4 лютого інспектори ДАІ виявили 595 порушень Правил дорожнього руху. За перевищення швидкості до відповідальності притягнуто – 110 водіїв, за невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки – 109, порушення правил зупинки і стоянки – 56, без необхідних документів керували автіками – 23. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонили від керування 38 водіїв. Крім того, співробітники ДАІ виявили 44 пішоходи-порушники, а за порушення правил проїзду пішохідних переходів притягнуто до відповідальності 32 водії.

За минулу добу зареєстровано 3 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 3 особи отримали травми.

У зв’язку з цим, закликаємо водіїв бути уважними та обережними за кермом, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, а в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями, користуйтеся пасками безпеки. Також дотримуйтесь правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки).
Державтоінспекція нагадує, що здійснюючи поїздки на автомобілях не забувайте, що діти потребують додаткового захисту.

Перевозьте дітей в автокріслах та користуйтесь пасками безпеки. У групу ризику потрапляють і пішоходи-підлітки. Батьки повинні пояснити дітям елементарні правила поведінки на дорозі. Крім того, аби бути більш помітним на дорозі і убезпечити себе від біди, столична Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.

Інспектори ДАІ затримали п’ять водіїв за перевезення вантажу без необхідних документів, жінку, яка шахрайським шляхом заволоділа особистими речами у іншої особи та чоловіка – за крадіжку особистих речей. Затриманих доставлено до райуправлінь міліції.
У вівторок, зареєстровано одне незаконне заволодіння транспортним засобом: Дніпровський район – а/м «Mersedes-Benz», н.з АА7508АТ, 2005 року випуску, білого кольору.

Натомість співробітники столичної ДАІ виявили 14 автомобілів, що знаходились у розшуку.

ДАІ звертає увагу водіїв на особливості експлуатації транспортних засобів у зимовий період. Вирушаючи в дорогу, перевірте технічний стан авто, зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів транспортних засобів, склоочисників, обігрівачів салону. Не забувайте про встановлення на своїх автомобілях шин з зимовим малюнком протектору, подбайте про запас палива. З особливою обережністю рухайтеся на мостах та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва
 

You may also like...